streda 27. novembra 2013

Recenzia v SKRATKE: Džínsový denník Lukášovými očami

AUTOR: Zuzka Šulajová
NÁZOV: Džínsový denník Lukášovými očami
VYDAVATEĽSTVO: Slovenský spisovateľ

O ČOM JE: Zuzka Šulajová je úžasný sipovateľka, ktorá napísala jedny z najlepších (ak nie aj najlepšie) dievčenských románov. Džínsový denník 1-3 zachytáva život mladej Pauly, ktorá sa musí popasovať s tradičnými puberťáckymi problémami ako je nová škola, namyslené spolužiačky a pravdaže pekný chlapci :) V každej knihe je rozvinutý iný príbeh až v treťom dieli sa dozvedáme ako sa to nakoniec s tým životom Pauly vyvinulo. V tejto knihe sú všetky 3 časti vyrozprávané z pohľadu jednej z kľúčový postáv - Lukáša.
PREČO BY STE SI KNIHU MALI PREČÍTAŤ: Zuzka Šulajová je jedna z mála autorov (slovenských), ktorej knihy úplne žeriem. Musím uznať (a vôbec sa tým netajím), že Džínsové denníky patria na tom zoznam mojich knihov a že by si túto knihu mala prečítať každá (správna) čitateľka.
PREČO SI KNIHU NEMUSÍTE PREČÍTAŤ: Naozaj ma nenapadá žaiden dôvod. Proste je to skvelá kniha.

HLAVNÉ POSTAVY: Keďže je tento krát kniha písaná z Lukášovho pohľadu, tak je samozrejmé, že on bude kľúčový hráč, čo je podľa mňa úplne super, keďže sa práve jeho charakter počas všetkých kníh najviac rozvinul.
VEDĽAJŠIE POSTAVY: Možno niektorým čitateľom bude prekážať, že kniha nebude sprevádzaná až v takej veľkej miere Paulou, no ja si myslím, že je to príjemná zmena. A okrem toho sa stále môžete tešiť na svojráznu Denisu, malé štenitako Patrika, nesmrteľnú trojicu a tak ďalej.

LÁSKA: Áno, áno, áno. Tri krát áno!! Milujem tie milostné okamihy v tejto knihe :D Z 10 bodov dávam 11.
HUMOR (ZÁBAVA): Myslím, že aj áno. Autorka používa mnoho hovorových a slangových slov, čiže jazyk je veľmi blízky pre čitateľa.
AKCIA: Tak niektoré žiarlivoste výbuchy naozaj stáli za to.
STRACH: Keby som nevedela, že to dobre dopadne asi by som aj bála.
NUDA: Myslím, že ani nie.

ZÁVER KNIHY: Sentimentálny :)
POKRAČOVANIE: Tak hovorí sa, že nie, no len čert vie, čo našej Zuzke príde na um.
FILMOVÉ SPRACOVANIE: No bodaj by.

MOJE HODNOTENIE: Táto kniha je rozhodne opäť raz lahôdkou (ako to u Zuzky už býva). Na knie nemôžem nič vytknúť, keďže som priaznivcov Džínsových denníkov už od začiatku, môžem vám pvedať, že som s nimi mimoriadne spokojná. Aj keď sa každá z týchto knihách zameriava na tie isté osoby, to isté prostrede, autorka sa vždy vedela pohrať s niečím iným. Som veľmi rada, že vypočula naše prosby a rozhodla sa túto knihu vydať. Odporúčam vám však najskôr si zaobstarať prvé tri diely, keďže potom by vám možno niektoré scény nedávali zmysel. Ja sama som niekedy musela poriadne zablúdiť v pamäti, preto aj také opätovné sa vrátenie najskôr k prvým dielom nie je na zahodenie.
HODNOTENIA INÝCH BLOGEROV: Veľmi podobný názor ako ja má aj Maťa :)
HODNOTENIE V LAJKOCH: 5 lajkov (no čo iné by si hádam zaslúžila)

3 komentáre:

  1. Keď si konečne našporím nejaké tie peniaze, hneď idem do kníhkupectva a kupujem! Džínsový denník žeriem a neviem sa dočkať toho, ako si to prečítam z Lukášovho pohľadu :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Musím povedať že je to naozaj skvelá kniha a že si ju určite užiješ :*

      Odstrániť