nedeľa 17. novembra 2013

Blogy, bez ktorých môj život nemá zmysel :)

Určite mnohý z vás sledujú tie najrôznejšie blogy, či už knižné, alebo iné, no v dnešnej dobe je už toľko blogov, že je ťažké nájsť si medzi nimi ten svoj najobľúbenejší. Ja sama sa v blogovej sfére pohybujem od júla a ešte aj teraz objavujem mnoho blogov, o ktorých som síce nepočula, no určite stoja za povšimnutie. Nie vždy mám síce čas pozrieť si každý blog a každý nový príspevok, no vždy sa to snažím napraviť :) Neviem s istotou povedať, či aj môj blog by sa zaradil medzi tie, ktoré sledujete, no dúfam, že si ho časom obľúbite. Ja vám prinášam 10 blogov, ktorých autorov veľmi obdivujem.

1. My alternative world of books
Určite všetci Judit poznáte. Je to jedna z málo blogerov, ktorý sa tak dlho držia v knižnej blogosére a ktorých príspevky sú čoraz lepšie a lepšie. Judit obdivujem hlavne kvôli jej štýlu písania, ktorý môžem pôsobiť trošku sarkasticky či ironicky, no ja to zbožňujem a aj keď je jej aktivita na blogu v podstate biednejšia, teším sa z každého jedného príspevku, ktorý pribudne na jej blogu. Jej blog je vzorom mnohých blogerov, keďže Judit v priebehu niekoľkých rokov vybudovala slušnú komunitu ľudí, ktorí ju zbožnujú :)

2. My world of books
Tipujem, že Domča mnohí z vás poznajú. Ja som sa s ním stretla v rovnakej triede, keď som minulý rok nastúpila na gymnázium. Dá sa povedať, že vďaka Domčovi som sa dostala k blogovaniu. Pred tým som nemala nejako potuchy, že sa so svojimi pocitmi z knihy môžem zdôveriť na internete. Dá sa povedať, že si s Domčom mnohokrát vymieňame rôzne názory na knihy a zruba obaja vieme, čo sa na blogu toho druhého chystá. Domčov blog by ste mali zavítať v prípade, že nepotrebujete kopu najrôznejších meme, či tagov a máte chuť na plnohodnotnú recenziu.

3. Lyn von Nightlight
Lyn je jednou z najsympatickejších blogeriek. Strašne sa mi páči, že sú jej recenzie také ľahké a nenútené, že sa na nič nehrá a je veľmi otvorená. Okrem toho, určite všetci viete, že Lyn napísala aj knihu, ktorá je mimochodom úplne skvelá a ja si jej čítanie mimoriadne užívam a verím tomu, že ju raz budem mať aj pekne krásne s autorkiným podpisom na mojej poličke. Navyše by som Lyn najradšej zabila za to, že ma nalákala na úžasný seriál (The Fosters), ktorého pokračovanie je pripravené až na január. Fakt diki Lyn :D

4. Our little library
Lia a Minnie. Strašne podarená a milá dvojica z jedného úžasného blogu. Musím uznať, že som si v poslednej dobe staršne zamilovala gify a taktiež rôzne články, či recenzie, ktoré sú s nimi spojené. Musím uznať, že Lia je pani v ich používaní a pri recenzií na knihu Môj nevlastný brat sa s nimi poriadne vyhrala. Palec hore! Okrem toho mám strašne rada blogy, v ktorých je poriadok a viem sa v nich vyznať, a aj keď to tak možno u niektorých blogerov vyzerá na poriadny bordel, určite tomu ta v prípade tohto blogu nie je.

5. Read like me...
Myslím, že nikdy nepochopím ako dokáže Evelin tak často pridávať príspevky. Prisahám, že aj keby som celé dni sedela doma na prdelke (čo sa ale nikdy nestane), môj blog by nebol taký bohatý na rôzne príspevky, meme, tagy a pod. Musím uznať, že sa mi ešte nestalo, že by som zavítala na Evelinin blog a nenašla na ňom nejaký nový článok, či recenziu. Pokiaľ hľadáte blog, ktorý je viac než pravidelne aktualizovaný, určite sem zavítajte. Každý z vaś si tu rozhdone nájde niečo svoje.

6. Svet kníh
Opäť sa raz dostávame k tomu, že nie je možné tak pravidelne pridávať príspevky na blog. Vážne, ako to robíte? Dajte aj mne vedieť. Okrem plnohodnotných recenzií sa môžete tešiť aj na rôzne meme, ktoré spríjemňujú blog. Rovnako ako aj u Evelin si môžete vybrať zo širokého množstva tých najrôznejších príspevkov, takže sa tozhodne nemusíte báť nejakých nudných, či okopírovaných článkov, ktorých je všade až priveľa.

7. Knižný svet
Wanderer je medzi blogermi ešte pomerne nová, no ja som si už od septembra stihla jej blog obľúbiť. Okrem meme, ktoré jej zjavne nie sú cudzie, u nej nájdete aj recenzie na tie najrôznejšie knihy, dokonca aj na také, o ktorých som v živote nepočula (čo veľmi oceňujem, lebo si aspoň môžem prečítať recenziu na knihu, ktorá nie je úplne na každom blogu). Myslím si, že wanderer má potenciál stať sa výbornou blogerkou :)

8. My wonderful world of crazy books
Recenzie, recenzie, ešte raz recenzie. Práve tie ma na tomto blogu zaujali najviac. Môžte mať totiž krásny blog, pridávate veľa príspevkov, no pokiaľ vaše recenzie nestoja za veľa, len málokto si vás uchová v pamäti (to len taká múdrosť, už je veľa hodín a mne to nemyslí). Strašne rada sa čítam recenzie, pretože ma zaujíma, čo si kto myslí o danej knihe, či so mnou súhlasí alebo naopak nie. Autorka tohot blogu si teda zaslúži riadny pale hore!

9. Timi
Dúfam, že sa Timi na mňa nenahnevá, keď ju sem uvediem pod jej prezývkou. Vzhľadom na to, že má Timi viac blogov, nie som si istá, ktorý vybrať a budem rada, keď to ona urobí za mňa. Musím uznať, že som si jej písanie obľúbila aj keď ešte patrí k nám začiatočníkom. Opäť raz si zaslúži lajk za pridávanie pravidelných príspevok, vďaka ktorým nestratí bloger záujem o jej blog :)

10. Knižné nebo 
Mara a jej knižné nebo. Tento bloh nie je v blogosfére žiadnym nováčikom, keďže nedávno oslávil už 2 rôčky. Ja im prajem všetko len to dobré do budúcnosti a dúfam, že ich blog bude čoraz viac prosperovať a prosperovať a bude stále rovnako dobrý. Musím uznať, že sa mi páčia na ňom hlavne videá, ktorých nie je zase až tak strašne veľa na internete (myslím tých kvalitných o knihách). Určite si zaslúžia baby z tohto blogu veľkú pochvalu :)

Musím však uznať, že je aj jeden blog, ktorý síce nie je o knihách, no aj tak ho mám veľmi rada a je to Mademoiselle Iva. Toto dievča je mimoriadne kreatívna a sympatické a aj keď jej blog nie je zameraný na knihy, ale na šetko prevšetko iné, veľmi rada sa naň vraciam.

Na záver by som ešte chcela dodať, že sledujem aj mnoho iných blogov, ktoré síce nie sú v tejto top 10, no aj napriek tomu ich mám rada a sledujem ich veľmi často. Zoznam všetkých blogov, ktoré sledujem nájdete na pravej strane môjho blogu skoro na konci :)

18 komentárov:

  1. OMG ! to si nemala takto večer uverejňovať (teda ja som si to všimla až teraz večer :D Prepáááč)! Vieš ako veľmi si mi práve potešila ! A moju mamu to vystrašilo, pretože som zo seba vydávala čudné zvuky ! :D Strašne moooc ďakujeme

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ospravedlňujem sa tvojej mame :D na budúce to pridám teda ešte ráno a nie je za čo, veď máte úžasný blog, tak som ho sem proste musela dať, naozaj :)

      Odstrániť
  2. Wow :) Ďakujem :) Som rada a vážim si, že máš môj blog rada a že tam chodíš :) Ja tvoj tiež :)

    Btw, teraz som si všimla, že máš na boku blog loki.pise.cz a arvari :) Že sú tie poviedky absolútne skvelé? :3 Na Patrikovi a Lukáškovi závisláčim už nejakú tú dobu a Na dosah ruky si tiež nikdy nenechám újsť :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je začo, predsa :) Veľmi veľmi rada :) a aj ja ďakujem. Sú sú, rozmýšlala som, že aj ich sem dám, no neviem, či by im nemal byť venovaný samostatný článok :D A Na dosah ruky je moja srdcovka :3

      Odstrániť
    2. Rozhodne nový článok :D

      Odstrániť
  3. Ďakujem, pravdaže sa nenahnevám. :D Na starej stránke som musela skončiť, lebo sa tám vyskytli chyby, ale nedávno som si založila nový: MyWorld-Books.blogspot.sk :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je začo, to som rada, lebo som si nebola istá ktorý z tvojich blogov mám uviesť :) A o tom novom viem, ten sa mi páči viac :)

      Odstrániť
  4. Ehm, to čudo, čo som ti poslala, by som ešte veľmi knihou nenazývala :D dajme tomu, že je to zatiaľ len príbeh. A vďaka, že som sa tu tiež ocitla, aj keď som to nečakala. :D Čo sa týka tej otvorenosti... s tým problém večne, všetci si myslia, že som drzá, ale pritom nie som, iba otvorene poviem, čo si myslím. A že sme v slobodnom štáte, no to určite.
    Jááááj, The Fosters si mi nemala ani pripomínať. Teraz mi bude zase týždeň trvať, kým na to konečne prestanem myslieť. Do januára sa asi zbláznime!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že to čudo si už ten názov zaslúži :) Mne sa tvoja otvorenosť páči a ja presne viem ako to je, už som sa tiež kvôli tomu pár krát dostala do problémov. A slobodná krajina? Ehm, to slobodná asi veľmi nesedí :D ŽE asI! určite :D

      Odstrániť
  5. Jeeeejo, Veronika, chcel som si dnes osobne poďakovať, ale nejako sme sa minuli. :D Nevadí :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že máš na to ešte dva roky :) A nie je začo ďakovať Dominik veď vieš ako to je :)

      Odstrániť
    2. Hádam nie len dva. :) Dúfam, že sa po týchto 4 rokoch všetci nerozpŕchneme ako vždy každú exkurziu/hocičo, keď nás pustia domov. :)

      Odstrániť
    3. Tak ale to je iné :D Napríklad aj dnes som po tom filme bola dosť zdeptaná, bolo to silné. No uvidíme čo ke´d zmaturujeme ak teda zmaturujeme :D

      Odstrániť
  6. Jeeej, to je od teba veľmi milé 8) Pravdou je, že posledný mesiac je tých príspevkov málo kvôli môjmu pobytu v nemocnici, ale hádam sa do toho zase dostanem naspäť 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Áno videla som, že si bola dosť dlho v nemocnici, dúfam, že je už všetko v poriadku :) A aj tak si ešte pridávala naozaj dosť príspevkov :)

      Odstrániť
  7. Fíha, veľmi pekne ďakujeme =) Nečakala som, že by sme sa na tomto zozname objavili, a nieto ešte na štvrtom mieste :D

    Že by tam bol nejaký extra poriadok nejako neviem určiť, keďže tam dávam to, čo ma práve napadá :D Gif recenzie budem určite dávať častejšie :D Ešte raz veľká vďaka :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rado sa stalo, som rada, že som vás potešila :) Mne sa to páči ako to máte a gif recenzie sú skvelé :)

      Odstrániť