nedeľa 27. októbra 2019

Estelle Maskame - Vieš, že ťa potrebujem?

Aké skúšky dokáže láska zniesť?

"Láska nemá žiadne pravidlá. Ani v druhom dieli fenomenálnej Dimily trilógie od Estelle Maskame."

Eden už svojho nevlastného brata Tylera nevidela skoro rok. Hoci svoj tajný vzťah zo strachu z okolia ukončili, nemôže naňho zabudnúť. Takže keď ju pozve, aby s ním strávila leto v New Yorku, neváha ani na chvíľu. Lenže za dva roky sa všeličo zmenilo. Ona chodí s Tylerovým najlepším priateľom Deanom a aj Tyler sa posunul ďalej. Ako dopadne ich stretnutie v slnkom rozpálenom New Yorku, v meste, ktoré nikdy nespí? Odolajú pokušeniu alebo sa dajú uniesť svojimi citmi?
 
 
Vieš, že ťa potrebujem je druhým dielom veľmi úspešnej Dimily série.  Nie je to tak dávno, čo som mala v rukách prvý diel s názvom Vieš, že ťa milujem? Ten odo mňa získal plný počet lajkov a naozaj sa mi páčil. Čo sa mi však páčilo menej bolo, aký nás čakal koniec. O to viac som sa však tešila na druhý diel a na to, akým smerom sa bude táto séria vyvíjať. Na začiatku ďalšieho roka by sme sa mali v slovenskom preklade dočkať aj záverečného dielu, ktorý ponesie názov Vieš, že mi chýbaš? Už teraz som naň mimoriadne zvedavá, pretože druhý diel nechal otvorených viacero otáznikov.
 
"Toto je Times Square.
Je to skutočné. Naozaj som tu."
 
V príbehu sme sa posunuli o rok dopredu. Eden je vo vzťahu s Deanom, Tylerovým kamarátom a Tyler odišiel hľadať šťastnú budúcnosť do New Yorku. Eden a Tyler sa nevideli rok a teraz majú spolu stráviť istý čas, čo môže byť veľmi zaujímavé, ale zároveň pre nich aj ťažké. Bola som zvedavá, ako na seba budú reagovať a myslím, že to autorka vykreslila úplne perfektne. Zo začiatku bolo cítiť to napätie, trápnosť, ako keď sa s niekým dlho nevidíte. Postupne už sa začali ľady lámať. Musím sa však priznať, že som sa v tomto dieli s Eden nevedela nejako stotožniť. Mala som pocit, že sa stále na niečo iba sťažuje, že jej všetko vadí, že pre ňu nič nie je dobré a dostačujúce a po určitom čase mi to už začalo aj trošku prekážať. Našťastie Tyler bol stále tým perfektným drsným chlapcom, ktorý dokázal zo seba urobiť aj poriadne zlatíčko a roztopiť tak všetkým srdiečka. Páčilo sa mi, že Estelle viac zapojila aj vedľajšie postavy a vytvorila tak komplexný príbeh, v ktorom sa stále niečo dialo. Aj napriek tomu, že na prvý pohľad to môže vyzerať tak, že je príbeh len jedno veľké klišé, v skutočnosti to tak vôbec nie je. Autorka síce pracuje s pomerne ošúchanou témou zakázanej lásky medzi nevlastnými súrodencami, ale dokázala z nej urobiť oveľa viac, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Opäť do príbehu zakomponovala aj dôležité životné otázky, rozhodnutia a filozofické úvahy, ktoré aj vás nepriamo donútia, aby ste sa zamysleli nad vlastným životom. Páčilo sa mi, že som sa v príbehu niekedy ako keby našla a dokázala uplatniť isté situácie aj na svoj reálny život. Mám potom pocit, ako keby som bola priamo súčasťou príbehu a nie len jeho nestranným pozorovateľom.
 
"Konečne sa naňho pozriem. Usmieva sa na mňa a pod zdvihnutým obočím mu iskria smaragdovozelené oči."
 
Veľmi dôležitú úlohu zohráva aj autorkin štýl písania, ktorý tiež posúva príbeh dopredu a dokáže vás doň úplne vtiahnuť. Aj napriek tomu, že by som radšej uvítala duálne rozprávanie príbehu, namiesto jednostranného pohľadu Eden, predsa len nemôžem povedať, že by som sa nudila. Ako som už spomínala, Eden ma v tomto dieli občas poriadne hnevala, ale aj napriek tomu ma práve zvedavosť stále ťahala ďalej a donútila pretáčať jednotlivé stránky rýchlosťou blesku. Ak totiž čakáte, že sa zrazu všetko vyrieši ako keby šibnutím čarovného prútika, musím vás sklamať. Autorka nás opäť poriadne vytrápi a nezabudne ani na dramatický koniec, po ktorom si budete priať, aby ste mali tretí diel hneď pri sebe. Aj napriek tomu, že dominantou príbehu je romantická zápletka medzi Eden a Tylerom, predsa len som nemala pocit, že by sa všetko točilo iba okolo nich. Okrem toho by mi však nevadilo asi ani sledovať len romantickú líniu, pretože Estelle proste vie, ako si vás získať. Práve tieto pasáže jej podľa mňa idú najlepšie a dokáže sa do nich naozaj vcítiť. 
 
Vie, že ťa potrebujem? si ma opäť získalo. Nemôžem povedať, že by som bola až taká nadšená, ako po prvom dieli, ale rozhodne sa teším a som zvedavá, ako celá séria dopadne. Dimily je veľmi podarená, romantická séria, ktorá sa presne hodí na tieto posledné slnečné dni. Pokiaľ máte chuť na nejakú romantiku, určite dajte tejto sérii šancu. 
 
Rozhodla som sa, že udelím štyri lajky. Jeden lajk som stiahla práve za charakter Eden, ktorý nebol vykreslený až tak, ako by som si priala. Pevne však verím, že poslednému dielu budem môcť dať opäť plný počet lajkov.
 
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU

8 komentárov:

  1. Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem doktorovi Okpovi za to, že do 24 hodín priviedol späť môjho milenca so svojimi skvelými schopnosťami a som šťastná, že mám svojho milenca opäť v náručí po tom, čo ma na 3 roky opustil. Som rada, že ho mám opäť vo svojom živote, pretože ho veľmi milujem. Skutočne si vážim pomoc doktora Okpa a ktokoľvek potrebuje pomoc, nech kontaktuje doktora Okpa prostredníctvom: okpatempleofsolution@gmail.com alebo mobilného telefónu: +27653527813.

    webová stránka: https://okpatempleofsoluti.wixsite.com/my-site-1

    Meno Luciana.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahojte všetci. Moje meno je Maria . Som tu, aby som poďakoval skvelému Dr. AYO za vyriešenie mojich manželských problémov. Moje manželstvo stroskotalo na nekonečných problémoch a ťažkostiach, ktoré som mala s manželom. Odišiel bez toho, aby sa obzrel a ja som bola toľko mesiacov sama. Jeho rodina zasiahla a stále sa nič nezmenilo. Bola som emocionálne rozpoltená a vzdala som sa nádeje, že ešte niekedy nájdem lásku, pretože on bol všetko, čo som kedy od muža chcela. Ako mnoho ľudí, aj ja som stretol DR AYO, keď som začal hľadať pomoc. Dlho sme sa rozprávali o mojich problémoch a on ma uistil, že dostane riešenie, ktoré potrebuje. Nezostávalo mi nič iné, len vyhovieť jeho postupom a on vôbec nemeškal. Vytvoril pre mňa a môjho manžela láskyplné puto a láska a šťastie, ktoré sme zdieľali, boli obnovené a kontaktoval ma presne po 48 hodinách, ako sľúbil DR AYO. V skutočnosti je to úžasný a dôveryhodný pomocník. ak máte nejaký problém, napíšte mu na WhatsApp +2347055691377 alebo mu pošlite e-mail na adresu: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Som veľmi šťastná, pretože moje modlitby boli konečne vyslyšané, vždy som si priala mať späť svojho bývalého manžela, pretože som chcela, aby bola moja rodina šťastná, kým som nestretla Dr. Ayo, ktorý za mňa vyriešil moje problémy, a zdieľam to svedectvo, pretože verím, že sú to ľudia, ktorí potrebujú riešenia problémov, ako je tento. Keď ma môj bývalý manžel opustil, bol taký zničený a vždy sa chcel vrátiť a dospelo to do bodu, keď ho už nechcel späť. Po 6 rokoch mal môj prvý syn 9 rokov, prišiel zo školy a povedal, že mu chýba otec a všetka láska, ktorú prejavovala, keď bola okolo neho. Ten pocit ma zalial ako emocionálne napätie a cítila som veľkú potrebu mať ho späť. To, čo sa nám stalo, keď sme sa rozišli, bolo to, na čo som nemohol myslieť, že sa začal boj. Kontaktoval som DR. Po prečítaní si o ňom, ako pomáha ostatným so svojím problémom, som mu pomohol online, kontaktoval som ho a porozprával som sa s ním. Som šťastná a veľmi šťastná, že po 6 rokoch som chcela len zjednotiť svoju rodinu a urobiť svoj život opäť celistvým. Ďakujem Bohu za tohto čarovača a chcem ho dať každému poznať na jeho email drayospell@gmail.com... Je 100% SKUTOČNÝ. Alebo ho teraz WhatsApp +2347055691377

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Chcem svedčiť o mocnom DR WALE za záchranu môjho manželstva. Musím byť jedným z mála ľudí, ktorí nemajú problém ukázať a povedať ľuďom, aký som vďačný za to, že moje manželstvo bolo melodické a hladké. Snažila som sa byť o manželstve s manželom pozitívnejšia, zdá sa, že to trvalo večnosť. Iná pani mi zobrala manžela a obaja sa presťahovali. Plakala som a hľadala som ho, aby sa vrátil, ale odmietol prijať moje hovory ani vrátiť správy. Môj priateľ ma zoznámil so silným kúzlom s názvom DR WALE, ktorý mi pomohol zoslať veľmi silné kúzlo lásky, ktoré mi v priebehu niekoľkých týždňov priviedlo späť môjho manžela. Bola som ohromená a prekvapená, keď ma môj manžel volal, aby ma prosil o odpustenie, kvôli mocnému kúzlu lásky DR WALE. Ak máte akýkoľvek problém v manželstve alebo vo vzťahu, nezabudnite kontaktovať DR WALE pomocou nasledujúcich spôsobov. Môžete mu zavolať alebo napísať priamo cez WhatsApp/Viber: +2347054019402 ALEBO E-mail:
    drwalespellhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. DOBRÝ DEŇ, WOW, som tak šťastný, že sa dnes môžem podeliť o svoju životnú skúsenosť, volám sa Natashar Brown z Veľkej Británie, som taký šťastný a vďačný doktorovi Ayovi za jeho odvedenú prácu v mojom živote, v minulosti som bol chorý 5 rokov chodím do nemocnice na kontrolu a zároveň bez potvrdenia, a preto sa necítim dobre a tiež sa obávam o svoj život, jedného dňa, keď som prechádzal internetom, narazil som na správu, ktorá hovorí o doktorovi Ayovi o tom, ako pomohol ľuďom vyriešiť nejaký zdravotný problém a iné veci, čo utopilo moju pozornosť a zozbieral som jeho kontakt a kontaktoval som ho a vysvetlil som mu všetky svoje problémy a povedal mi, aby som si nerobil starosti Budem sa opäť cítiť lepšie a budem mať dobré zdravie, povedal mi, čo mám robiť, po niekoľkých dňoch som začal vidieť dobrý výsledok jeho skvelej práce v mojom živote a dnes som v poriadku a šťastný, pretože som Som voľný pre chorobu. ak čelíte akýmkoľvek problémom v živote, môžete kontaktovať Dr Ayo so žiadosťou o pomoc, tu je číslo WhatsApp alebo viber +2347055691377 alebo e-mail: drayospell@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. MÔJ PRIATEĽ SA KU MNE DOSTAL SPÄŤ S POMOCOU DR ISIKOLO A SOM SKUTOČNE ZAMESTNENÝ
    Ahojte všetci, som Nina Malikov. Keď sa stratila všetka nádej na to, aby môj vzťah medzi mnou a mojím priateľom opäť fungoval, šiel som na internet a hľadal som pomoc a prečítal som si a kontaktoval DR ISIKOLO, ktorý prišiel a všetko napravil a zostane mi ocenený po zvyšok môjho života. Príliš veľakrát som prešla emocionálnou traumou kvôli nekonečným problémom, ktoré som mala s mojím mužom, čo viedlo k nášmu rozchodu, a preto som vyhľadala pomoc a dozvedela som sa o DR ISIKOLO, ktorý mi prišiel na pomoc. Povedal mi postupy a vyzval ma, aby som splnil, čo som s radosťou urobil a nezdržiaval proces riešenia mojich problémov a výsledok som dostal už za 2 dni, ako ma uistil. Neobťažujte sa hľadať pomoc inde, pretože je príliš dobrý v pomoci ľuďom. Je dôveryhodný a čestný, preto mu teraz napíšte cez WhatsApp: +234-8133261196 alebo jeho e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť