štvrtok 1. novembra 2018

Trisha Ashley - Popelčiny střevíčky

Aj život môže byť rozprávka.

Život může být pohádkový, pokud máte ty správné boty! 

Tansy zdědí tetiččin obchod s botami v malebném anglickém městečku a promění ho v Popelčiny střevíčky – místo, kde si každá nastávající nevěsta přijde na své! Úspěch obchůdku je pro ni jedinou radostí od chvíle, kdy zjistila, že její snoubenec asi nebude ten pravý. Na náladě jí nepřidávají ani napjaté rodinné vztahy a mrzoutský soused, herec Ivo Hawksley, kterému vadí ruch v obchodě. Tansy ale brzy zjistí, že toho mají s Ivem společného víc, než si oba mysleli… 
Trisha Ashley bolo pre mňa donedávna úplne neznáme meno, až po kým som sa nedozvedela, že vydavateľstvo Motto vydá jednu z jej knih. V zahraničí je to mimoriadne populárna autorka, ktorá ma na konte množstvo kníh, a preto som bola zvedavá, čo jej prvotina vydaná u nás prinesie a či ma zaujme. Popoluška je jedna z mojich najobľúbenejších rozprávok a mám rada všetky jej transformácie, či už filmové alebo aj knižné.

"Ale prozatím pojďme zkusit hodit své problémy za hlavu a užít si Vánoce, jak nejlépe to jde."

Tansy zdedila obchodík s topánkami práve v najlepšej chvíli vo svojom živote. Nie je si zrovna istá, či jej snúbenec je ten pravý, a preto sa rozhodla, že aspoň ostatným nevestám spraví ich deň najkrajším a to práve vďaka krásnym topánkam. Z nového obchodíka, ktorému sa darí, sa teší hádam každý okrem zatrpknutého suseda Iva, ktorý na to však má svoje dôvody. Po istom čase sa však jeho zatrpknutosť začne meniť v niečo iné. A mňa mimoriadne bavilo sledovať, ako si k sebe postupne hľadajú cestu. Obidvaja boli sympatické postavy a mali niečo do seba. Pravdaže, už sa jednalo o vyspelé charaktery a uvedomelé osobnosti, ktoré vedeli, čo od života chcú. Práve takéto postavy som si obľúbila a viem sa s nimi lepšie stotožniť. Okrem toho, autorka píše veľmi chytľavo. V podstate bola zápletka pomerne jednoduchá, neudialo sa nič také svetoborné, ale aj napriek tomu som knihu doslova hltala od začiatku až po koniec. Je vidieť, že Trisha má na konte už mnoho knihy a je vypísaná. Jednoduché vety, časté dialógy, žiadne zbytočné vnútorné monológy či siahodlhé opisy prostredia. Trisha proste vie, ako si udržať pozornosť čitateľa. Čaro jej knihy nespočívalo v tom, aby vytvorila oslnivú zápletku, ktorá tu ešte nebola, ale práve v štýle, ktorým píše. Už dlho som sa nestretla s autorkou, ktorý by ma až takto zaujala svojím spôsobom písania.

"Váš milostný život je... kompikovaný."

 
Čo sa týka tematiky Popolušky, bola načrtnutá len veľmi jemne, dokonca by som ani nepovedala, že sa autorka nechala inšpirovať touto rozprávkou. Tak isto sa mi páčil aj námet, ktorého sa Trisha chytila. Vlastná predajňa topánok je veľmi pekný nápad. Tak isto je to aj skvelé prostredie, do ktorého sa dá poľahky zasadiť romantická zápletka. Tak isto to nie je žiadne klišé a som rada, že sa niekto nebál priniesť na trh niečo nové. V podstate som zo začiatku nemala vysoké očakávania, nevedela som do čoho idem, no aj napriek tomu som dostala podarenú novodobú rozprávku, v ktorej ešte stále existujú šťastné konce. Romantická, jednoduchá, perfektne štylisticky zvládnutá knižka, ktorá rozhodne poteší každú dušu, najmä počas týchto sychravých jesenných dní.

Rozmýšľala som, aké hodnotenie zvolím, a predsa len som sa rozhodla pre plný počet lajkov, pretože som si čítanie užila. Pokiaľ hľadáte nesilenú, oddychovú knihu, určite siahnite po tomto titule.

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU

3 komentáre:

  1. Tak po tejto recenzii som veľmi spokojná :D Vypýtala som si totiž túto knihu na Vianoce, ale nebola som si istá, či som urobila dobre.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý deň, ja som Josef Lewis. Spoľahlivý, legitímny a akreditovaný veriteľ. Poskytneme úvery všetkého druhu veľmi rýchlo a jednoducho, osobný úver, automobilový úver, úver na bývanie, študentský úver, podnikateľský úver, pôžička Inventor, konsolidácia dlhu. atď

    Získajte dnes schválené podnikové alebo osobné pôžičky a získajte finančné prostriedky v rámci toho istého týždňa aplikácie. Tieto osobné pôžičky môžu byť schválené bez ohľadu na váš kredit a existuje veľa šťastných zákazníkov, ktorí túto zálohu podporili. Ale dostanete nielen osobný úver, ktorý potrebujete; dostanete najlacnejšiu. Toto je náš sľub: Garantujeme najnižšiu sadzbu za všetky pôžičky s voľnými kolaterálmi.

    Snažíme sa ponechať pozitívny a trvalý dojem prekračovaním očakávaní mojich zákazníkov vo všetkom, čo robím. Naším cieľom je zaobchádzať s dôstojnosťou a rešpektom pri súčasnom poskytovaní najkvalitnejších služieb včas. Žiadne sociálne poistenie Požadované číslo a žiadna kreditná kontrola sa nevyžaduje, 100% zaručená. Ak máte záujem o úver a máte podvody, prosím, okamžite odpovedzte pomocou nižšie uvedených údajov.

    E-mail: progresiveloan@yahoo.com
    Volanie / WhatsApp: +16626183756
    Webová stránka: https://progresivefunding.wordpress.com



    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chcel by som povedať veľké poďakovanie spoločnosti LAPO MICRO FINANCE, ktorá mi poskytla pôžičku na lekárske ošetrenie môjho chorého dieťaťa. Som tak rád, že som dnes stretol LAPO, kontaktujte ich e-mailom, ak potrebujete naliehavú pôžičku: lapofunding960@gmail.com
    Whatsapp +447883183014

    OdpovedaťOdstrániť