nedeľa 11. októbra 2015

Top trojka na október

Aj keď tento mesiac o niečo neskôr, ale predsa vám prinášam moju top trojku na október :)



Snehová búrka na Štedrý deň pochová pod bohatú nádielku obyvateľov mestečka Gracetown a spôsobi riadny chaos. Jedna odvážna duša sa rozhodne aj napriek búrke dostať z uviaznutého vlaku a rozpúta tak spleť udalostí, ktoré ovplyvnia hneď niekoľko životov. V priebehu nasledujúcich troch dní sa isté dievča rozhodne podniknúť riskantnú skratku s rozkošným cudzincom, traja priatelia si dajú pretek do občerstvenia Waffle House a osud miniprasiatka padne do rúk barmana hladného po láske. 

Nechajte do vašej knižnice zavítať sviatočnú pohodu a mágiu Vianoc v troch zábavných a očarujúcich vzájomne previazaných príbehoch lásky a romantiky, ktoré vám vezmú dych. Knižnú obdobu Lásky nebeskej majú na svedomí John Green, Maureen Johnson a Lauren Myracle. Autori zdieľajú rovnaký ironický a idiosynkratický zmysel pre humor, ktorý spevňuje puto medzi príbehmi, z ktorých každý má zľahka odlišný tón a pohľad na lásku. Pohodové čítanie nie len pre tínedžerky. 

Na túto knihu som naozaj zvedavá. Aj keď si myslím, že s ňou vydavateľstvo Ikar mohlo počkať až na ďalší mesiac alebo až na december, keď bude táto téma aktuálnejšia. Myslím, že pôjde o jasnú romantiku, Vianoce -  pre romantické duše ako ja paráda :)



Theodora Fincha trápia depresie. Každý deň premýšľa nad smrťou, no zároveň hľadá dôvody, prečo žiť.  Violet Markeyová ráta dni do maturity, aby mohla ujsť z malého mesta, kde ju prenasledujú bolestné spomienky na sestrinu tragickú smrť.  Navzájom sa nepoznajú, až kým sa obaja neocitnú na rímse školskej zvonice, s pohľadom upretým na chodník šesť poschodí pod nimi. Dole sa zhlukujú študenti a škodoradostne pobádajú Fincha, aby skočil. Na výčiny problémového študenta už sú zvyknutí. Čo tam však robí Violet? Keď dvojica napokon cúvne, na druhý deň sa v školských novinách objaví článok o hrdinke Violet, čo zachránila čudáka Fincha. Nebolo to však naopak?  Finch je novou známosťou uchvátený a Violet presvedčí, aby spolu pracovali na školskom projekte – túlali sa po Indiane a spoznávali jej neobjavené zákutia, všetky skvelé miesta, o ktorých mnohí ani netušia. Práve tam si uvedomia, že môžu byť sami sebou, zbaviť sa nálepiek, ktoré im dávajú tí, čo ich vôbec nepoznajú. Skrátka môžu byť konečne šťastní.  Zdanie však občas klame, najmä ak je smútok priveľký...

Neviem, či si niekto z vás tiež všimol, že Ikar prichádza v poslednej dobe s riadnymi citovými bombami. Táto kniha ma zaujala hlavne anotáciou a som veľmi zvedavá, čo prinesie.


Sedmnáctiletá Bianca Piperová je cynická a loajální a zdaleka si nemyslí, že je mezi svými kamarádkami ta nejkrásnější. Je taky moc chytrá na to, aby skočila na lep sladkým řečičkám školního hezouna Wesleyho Rushe. Bianca ho vlastně nenávidí. A když jí dá tu nepěknou přezdívku, vychrstne mu colu přímo do obličeje.

Ale doma to teď nestojí za nic a Bianca touží po rozptýlení. Což dopadne tak, že Wesleyho políbí. A co hůř, líbí se jí to! Při pokusu se z toho nějak vykroutit se z ní a jejího úhlavního nepřítele stanou „kamarádi s výhodami“. Což se samozřejmě brutálně nevydaří. Wesley neumí moc naslouchat a jeho život taky stojí za starou belu. A Bianca si s hrůzou uvědomí, že do kluka, kterého nenáviděla, začíná být trochu zamilovaná.

Tak toto musí byť dobré! Teším sa na to, už odkedy som zistila, že vyjde aspoň v češtine. Film bol poriadne slabý a tak dúfam, že toto bude dobré. Kody napísala veľa kníh, ktoré majú skvelé hodnotenia, tak dúfam, že sa dočkáme aj ich.

Čo je vaša top trojka ? :)

2 komentáre:

  1. Na Všetky svetlé miesta sa teším tiež, The Duff bolo vážne skvelé :)

    OdpovedaťOdstrániť