utorok 18. novembra 2014

Seriály: Once upon a time



Kniha sa pohráva s ideou, že rozprávkový svet existuje paralelne s tým naším, ale v porovnaní s tým naším, sa v rozprávkovom všetky príbehy končia šťastne. Pravda – to len v prípade, ak Zlá kráľovná nevysloví hroznú kliatbu, že Snehulienku a všetkých ostatných pošle na miesto, kde neexistujú šťastné konce. Snehulienku jej hrozba veľmi trápi, pretože čaká dieťa, a tak navštívi Martinka Klingáča. Martinko jej odhalí budúcnosť – Snehulienkina dcéra Emma sa o 28 rokov vráti a všetkých zachráni. Všetky možné čarovné bytosti pomáhajú vyrobiť zázračnú skrinku, ktorá by Snehulienku ochránila, ale tá začne rodiť v okamihu, keď Zlá kráľovná napadne hrad. Zachrániť sa podarí iba novorodenú Emmu...

Každá z týchto postáv mala akési čaro, každá sa mi páčila, len mám trošku pocit, že sa zbytočne celý príbeh naťahuje a už má ani neviem koľko sérii. Z tohto nekonečného naťahovania ma prestala baviť aj Teória veľkého tresku a tiež si stále hovorím, či sa k nej ešte niekedy vrátim. 


Once upon a time je seriál, ktorý určite pozná každý z vás, dokonca istý čas bežal aj na JOJke. Aj keď ma určitý čas bavilo pozerať ho, po chvíľke ma to prešlo a už som sa k nemu nedostala. Tento mesiac, konkrétne zajtra, však vychádza knižná podoba a tak som si povedala, že mu predsa len dám možno šancu.

4 komentáre:

  1. Ja som tento seriál zastavila v druhej sérií. Tiež mi prišlo, že sa to len naťahuje. Avšak na jar som videla to video s Frozen, skúsila som to zas a milujem to viac, než predtým :D Práveže teraz toto Frozen robí najlepšiu sériu. Nehovoriac o tom, že tú rozprávku milujem :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Seriál samozřejmě znám, protože je ho všude plno, a má hodně zajímavý námět, ale bohužel se na něj nekoukám. Jeden čas jsem chtěla začít, ale nebyl čas, který není ani teď :/ Ale jednou.. jednou si ně to mrknu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Já tenhle seriál miluju a moc se těším na knihu. :) První řadu jsem sledoval se slovenským dabingem :) (y)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. dívala sem se na to, ale je to moc dlouhý a neměla jsem na to čas :(
    http://majdahlavackova.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť