piatok 29. augusta 2014

Top trojka na september

Toľko skvelých kníh! Toľko skvelých! Pozerala som si plány jednotlivých vydavateľstiev na nasledujúce mesiace a normálne som zostala v šoku. Vychádza totiž neskutočne veľa úžasných kníh a ja ani neviem či sa mi ich všetky podarí zohnať :D V top trojke vám predstavím tri knihy od vydavateľstva Ikar, na ktoré sa mimoriadne teším. Samostatný článok venujem aj novinkám z Albatrosu, keďže tých ej toľko, že sa mi sem ani nezmestia :)

Jesenná ruža - Abigail Gibbsová

Autumn Rose je výnimočné dievča s nadprirodzenými schopnosťami. Pochádza z významného sagijského rodu, ktorý vládne najsilnejšou mágiou. Po smrti starej mamy ju osud zavial do ospalého mestečka na pobreží Anglicka, kde pod povrchom zdanlivo pokojného života driemu temné tajomstvá. 
Ako strážkyňa má jediné poslanie, a to chrániť ľudské bytosti pred skupinou krutých Sagijcov, zvaných Exterminovia. V škole však zažíva len pohŕdanie a výsmech. Keď sa v jej živote nečakane objaví príťažlivý mladý študent s rovnakými zvláštnymi jazvami na pokožke, ako má Autumn, jej svet sa obráti naruby. V noci však čelí strašidelným snom o dievčati z ľudského rodu, ktoré zvedie Temný princ. Autumn musí rýchlo vymyslieť spôsob, ako ju zachrániť. Inak bude neskoro...

Prvý diel sa mi celkom páčil, aj keď mi trochu liezla na nervy hlavná hrdinka, no keďže v tomto dieli by mal byť príbeh rozprávaný z úplne iného pohľadu, mohlo by to byť príjemnejšie čítanie. A navyše tá obálka je krásna :)

Jamaica Lane - Samantha Youngová


Knihovníčka Olivia je sympatická kráska, ale trpí veľkým komplexom. Bojí sa nadviazať rozhovor s atraktívnym mužom, hneď očervenie. Nepovažuje sa za príťažlivú. S partnerskou intimitou takmer nemá skúsenosti. Kým sa jej rovesníčky zaúčali do tajov sexu, ona sa starala o chorú mamu. 
Keď si na Jamaica Lane prenajme svoj prvý byt, uvedomí si, že nastal čas pohnúť sa ďalej. Je po uši zamilovaná do postgraduálneho študenta, no pri každom stretnutí s ním ju pochytí panika. 
Záchrana príde v podobe jej dobrého priateľa, šarmantného sexi sukničkára Nata Sawyera. Ten sa záväzkom veľkým oblúkom vyhýba, ale k priateľom je lojálny. Olivia sa mu preto zverí so svojím trápením. Nate sa ponúkne, že ju naučí flirtovať a pomôže jej získať sebavedomie v posteli. Dvojica sa teda vrhne rovno na prax. Dajú si len jedinú podmienku – lekcie zvádzania nesmú ohroziť ich priateľstvo.

Jamaica Lane je jednou z ďalších kníh, ktorá ponúka iný, nový a záživný príbeh plný romantiku a sexy. Nie som si istá, čo ma na týchto knihách stále berie, no Jamaica Lane ma zase niečím zaujala. 

Proroctvo - Jamie McGuire


Nina Greyová sa iba nedávno zotavila z nebezpečného konfliktu s peklom, a už je nútená deliť si čas medzi štúdium na Brownovej univerzite a spoločnosť Titan Shipping. Nastúpila do firmy ako praktikantka, aby v jej vedení neskôr nahradila zosnulého otca. O jeho násilnej smrti sa jej sníva každú noc, zároveň ju trápi pocit viny, že jej dobrý kamarát Ryan kvôli nej odišiel bojovať do Afganistanu, a Claire, sestra jej budúceho manžela Jareda, musela letieť za oceán, aby Ryana chránila. Nina nepovažuje nočné mory za svoj najväčší problém, lenže v tom sa veľmi mýli.
Jared sa zo strachu o Ninin zhoršujúci sa zdravotný stav rozhodne Shaxovi ukradnúť pekelnú bibliu, aby v nej vyhľadal odpoveď, ako priateľke pomôcť. V boji s novým nepriateľom, ale po boku nových priateľov sa naplnia jeho najstrašnejšie obavy. Zúfalý mladík stojí pred ťažkou voľbou: buď na vlastnú päsť bojovať proti peklu, alebo rozpútať vojnu s nebom.

Tak trochu sa obávam druhého dielu Proroctva, no zase som zvedavá čo sa udeje a ako bude príbeh pokračovať.

Na ktorú z týchto kníh sa chystáte vy ? :)  

3 komentáre:

  1. Já se těším na jiné knihy, ale i tyhle jsou hezké. Jenže dvě z nich jsou pokračování a když člověk nečetl první díly tak má asi smůlu no. :D

    OdpovedaťOdstrániť