utorok 21. januára 2014

Knihy, ktoré mi zostali v srdci 1

Aj keď blog vediem len od júla, čítaniu sa venujem už dlho a za ten čas sa mi dostalo do rúk mnoho kníh. Niektoré som len tak odhodila, iné som si užila, no boli aj také, ktoré ma zaujali, či viac alebo menej, a istým spôsobom mi ostali v srdci a dlho som nevedela na ne prestať myslieť. Prinášam vám pár kníh, ktoré mi istým spôsobom zostali v srdci.

Najzaujímavejšia - Mesto kostí: Mesto kostí bola asi jedna z najzaujímavejších kníh, aké som kedy čítala. Sama som bola prekvapená, že sa mi táto séria zatiaľ až tak páči. Dúfam, že sa to ani pri ďalších častiach nezmení.
Najhoršia - Divočina: Tých zlých kníh sa v poslednej dobe začalo objavovať čoraz viacej a ja mám problém povedať o nejakej, že sa mi naozaj páčila. Čo sa však týka tých zlých, najviac mi v srdci utkvela kniha Divočina, kedy som sa absolútne nevedela stotožniť s hlavnou hrdinkou a kniha sa mi čítala naozaj hrozne. 

Najlepšia - Hostiteľ: Dlho som rozmýšľala, ktorá kniha bolo pre moje srdce lahôdkou, no nakoniec som sa rozhodla pre knihu Hostiteľ. Túto knihu som dostala na Vianoce už pred pár rokmi a bola som s ňou mimoriadne spokojná. Máloktorý autor u mňa možno raz prekoná to, čo dokázala Stephanie. 

Najhorší koniec - Vykúpenie: Lauren Kateová ma svojou sériou o padlých anjeloch hneď zaujala a po knihe Pád som z nej bola ešte viac preč. Keď však postupn prichádzali ďalšie diely, moje nadšenie pomaly opadávalo, no a keď som sa konečne prebojovala ku záveru tak som sa skoro od sklamania rozplakala. 

Najlepší koniec - Nespútaná: Čo sa týka série Nadpozemská, tak sa mi veľmi páčila celkovo, aj keď bol tretí diel slabší, predsa len mi utkvel v pamäti koniec tejto knihy, ktorý ma tak trochu dosť prekvapil (ale v dobrom!).

Najväčšie prekvapenie - Večera s upírom (Temná hrdinka): Okolo tejto knihy sa točia samé rozpoltené recenzie. Jedny túto knihu zahrabávajú pod zemou, iní sú ňou nadšení. Ja sama som bola na začiatku knihu dosť znechutená a čítať sa mi nechcelo, no bola som prekvapená, keď som si postupne obľúbila všetky tie otrepané frázy. Dodnes samú seba nechápem, že sa mi to až tak páčilo.

Najväčšie sklamanie - Citadela: Keď som sa dozvedela o tejto knihe, bola som ňou úprimne nadšená. Nevadila mi jej hrúbka, tešila som sa na ňu, no už po pár stranách mi bolo jasné, že táto kniha nebude vôbec tým, za čo som ju mala. Čítala sa naozaj ťažko a ja stále neviem, kam ju v rebríčku dobrých kníh zaradiť.

Najväčšie očakávanie - Rudá jako rubín: Dodnes neviem, ako je možné, že som s touto sériuo čakala tak dlho. Hneď ako som ju zbadala som vedela, že je to zásah priamo do srdca a neskutočne som zevdavá, či sa mi bude páčiť, keďže cestovanie časom až tak nemusím.

Najlepší ľúbostný trojuholník - Nadpozemská: Rozmýšľala som aj nad kategóriou najhorší ĽT, no tých by bolo toľko, že by im mohol byť venovaný aj samotatný článok. Čo sa však týka Nadpozemskej, tak to bol asi jeden z mála trojuholníčkov, ktorý ma až tak neštval.

Najlepšia autorka - Meadová či Clare: V tejto kategórii medzi sebou bojujú dve autorky, ktoré mi utkveli v pamäti aj srdci za psolednú dobu najviac. Upírska akadémia aj Nástroje smrteľníkov boli skvelé a ja hrdo očakávam ďalšie diely :)

Kategórie budem postupne pridávať, toto je len základ. Raz za týždeň pridám pokračovanie tohto článku, pričom kategórie budú rôzne a knihy budú stále pribúdať. Pokiaľ aj vás niečo zaujíma, budem rada, keď mi váš typ necháte v komentároch, alebo sa vyjadríte  vaším naj :) Have a nice day.

16 komentárov:

  1. S Mestom kostí a Hostiteľom úplne súhlasím. Donedávna by som súhlasila aj s tým najlepším ľúbostným trojuholníkom, ale odkedy čítam Throne of Glass, musím povedať, že lepší trojuholník som ešte nevidela :D Inak, keď už spomíname Hostiteľa, minule som našla zoznať Najhorších filmov s peknými chlapmi a bol tam aj Hostiteľ... ako to niekto môže dať do zoznamu najhorších filmov? :O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ku Throne of Glass som sa ešte nedostala, neviem sa rozhodnúť, či si ju prečítať :) A Hostiteľ v najhorších ? O.o nemalo by to by práveže neaopak, mne sa film hrozne páčil! :)

      Odstrániť
    2. Throne of Glass si prečítaj rozhodne, no má trošku ťažšiu angličtinu, ale zase nie je to nič, čo by sa nedalo rozumieť :)
      Veď to, mne sa film tiež veľmi páčil, tam to dali do najhorších, pretože to bolo od Meyerovej ako Twilight

      Odstrániť
    3. Angličtina je u mňa smrť, hlavne kvôli nej mnohokrát prídem o skvelú knihu. A to sa mi hrozne nepáči, že za to, že to napísala Meyerová, to niekto odsúdi.

      Odstrániť
    4. Tak angličtina sa dá zvládnuť, len sa treba do toho dostať :) Ak si ešte nečítala anglickú knihu, tak by si mohla začať niečím ľahkým :) A áno, preto som začala čítať aj ja, pretože anglických kníh je kvantum a veľa z nich je skvelých :)

      Odstrániť
    5. Hej hej, jasné, že je, nie všetko sa preloží :) Už dlho sa chystám na anglickú knihu, len mám ešte strach :)

      Odstrániť
    6. Nebuď posero, Veja! :D To dáš.. :) Aj ja som dal v lete svoju prvú :) A hlavne kukaj tie seriály po anglicky ! ;) :D

      Odstrániť
    7. No šak ja kukám, lenže mňa to prestane baviť a nedávam pozor .. :D Ale snažím sa :) a nie som posero, len mám radšej španielčinu :)

      Odstrániť
    8. Nie je to nič strašné. Ja som začala čítať prvú knihu Percyho Jacksona, a potom som sa chytala za hlavu, že čo som si to vybrala. Nebolo to práve najľahšie čítanie. Kukala som do compu skoro týždeň a každé druhé slovo som strkala do slovníka :D Ale každou knihou je to potom už ľahšie :D

      Odstrániť
    9. Ach to som rada :) Aspoň budem mať motiváciu to hne´d nevzdať po prvej :) Ako tak ukám na vaše komentáre, tak už je asi naozaj čas sa do toho pustiť :D Lebo inak neviem, neviem,oveľa prídem :)

      Odstrániť
  2. S Vykúpením rozhodne súhlasím :/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Co, Vykoupení nejhorší konec? Zrovna jsem si ho půjčila z knihovny :O Tak jsem teda napnutá, jak to dopadne ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nič neprezrádzam, ale možno tebe sa zapáči, neviem :) Som zvedavá čo naň povieš :)

      Odstrániť
  4. Mesto kostí je úplne perfektná kniha, vlastne celá séria. Pamätám si že pri Meste skla som strávila desať hodín :'D A Hostiteľ, to ma tiež dostalo a film je tiež úžasný, hlavne Jared :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej hej to teda je :) Ja sa akurát na Mesto skla chystám :) Hostiteľ je proste skvelý, aj keď sa mi viac páčil knižný Jared :)

      Odstrániť