sobota 7. decembra 2013

Top trojka na december

Veľmi sa vám ospravedlňujem, že sa tu top trojka objavuje až tak neskoro, no dúfam, že je ešte čas, aby ste Ježiškovi stihli obohatiť zoznam :) December je mimoriadne bohatý hlavne pre Ikar a Slovart, inak sa ostatné vydavateľstvá až tak neukázali a december nejako neobohatili. Odporúčam vám však prezrieť si katalóg Albatrosu, ktorý dokážu priniesť každý mesiac niečo nové :) No a čo najviac očakávame tento mesiac?

Michelle Hodkin - Kto je Mary Dyerová?

Paranormálny román. Mara Dyerová vie, že sa nezbláznila. Dokáže zabíjať svojou mysľou a Noah zasa tou svojou liečiť. Mara vie aj to, že Jude nie je len halucinácia. Nedarí sa jej však presvedčiť rodičov a lekárov, že nepotrebuje psychiatra ani hospitalizáciu. Jediný, kto jej naozaj verí, je Noah. Mara má však oňho strach, je preňho nebezpečná – pri ich prvom bozku ho totiž takmer zabila. Spoločne však pátrajú po tom, ako Jude prežil zrútenie inštitútu na Rhode Islande a prečo vie o Mariných schopnostiach viac než ona sama... Druhé pokračovanie knihy Čo sa stalo Mare Dyerovej?

Táto kniha by mala vyjsť a je pokračovaním knihy Čo sa stalo Mare Dyerovej. Ja sama som sa ešte ku knihe nedostala, no dúfam, že sa to čoskoro zmení, pretože je to teda podľa rôznych iných recenzií úplne perfektná knižka :)



Cassandra Clare - Mechanická princezná

Steampunková fantasy. Nad londýnskym Inštitútom sa zmráka. Mortmain pripravuje útok na Tieňolovcov: chce ich zničiť pomocou Pekelných strojov – armády neľútostných automatonov. Na dokončenie svojho plánu potrebuje už len jedno: Tessu Grayovú. Tieňolovci sa snažia objaviť Mortmaina, skôr než vyšle armádu do útoku. Keď však Mortmain unesie Tessu, Jem a Will, ktorí si obaja robia nároky na jej srdce a lásku, sú ochotní urobiť čokoľvek na jej zachránu. Tessa si uvedomuje, že jediný, kto jej môže pomôcť, je ona sama. Ale dokáže sa jedno obyčajné dievča postaviť celej armáde Pekelných strojov?

Podľa všetkého by táto kniha mala byť už vo vašich kníhkupectvách. Podľa všetkého je táto séria síce skvelá, no nie až taká obľúbená ako Nástroje smrteľníkov. Veľké plus však určite je, že sa pri tejto sérii autorka až tak nerozpísala a že nemusíte čakať roky na ďalšie diely.


Maureen Johnsová: Šialenstvo

Rory Deveauxová sa po stretnutí s novým Jackom Rozparovačom, ktoré ju takmer stálo život, presťahovala do Bristolu a žije pod starostlivým dohľadom rodičov. Keď jej terapeutka nečakane navrhne, aby sa vrátila do školy vo Wexforde, chytí sa ponúkanej šance. Stretnutie s Rozparovačom ju však poznačilo väčšmi, ako tušila. Stal sa z nej živý terminus – získala moc ničiť duchov jediným dotykom. V Londýne zisťuje, že za jej návratom stoja členovia tajnej policajnej jednotky s názvom Tiene – Stephen, Callum a Boo. Rozparovač síce zmizol, ale v meste sa odohrali ďalšie nevysvetliteľné vraždy. Rory má dôkazy, že spolu súvisia. Dokáže o tom presvedčiť priateľov, skôr ako sa stane ďalší zločin? 

Podľa všetkého by sa aj táto kniha mala nachádzať už vo vašich kníhkupectvách. Ja sama som touto tematikou ať taká nadchnutá nebola a rozhodne sa knihu zatiaľ nechystám čítať, no celkovo sú recenzie celkom pozitívne, dokonca ani dvojka ževraj nie je prekliata, tak vám ju asi môžem len odporučiť :)

A ako to vyzerá u vás? Čo je pre vás tento mesiac top trojka? :)

6 komentárov:

  1. Mechanickú princeznu by som neskutočne chcela, ale musím šetriť. Idem do Anglicka zo školy. Ale mám fan preklad tak si to asi tam prečítam, keďže sa už neviem dočkať :D
    Maru Dyerovú si chce moja kamarátka kúpiť, ale jednotku. Keď sa jej to bude páčiť, tak aj dvojku. Určite mi to potom požičia, som na to zvedavá. :)
    Tá posledná ma nejak nechytila, ale tú autorku poznám. Tento mesiac ma ešte zaujali Radšej Nikdy (J. A. Redmerská) a Easy (Tammara Webber), ktoré už aj mám a ešte tento mesiac si ich určite prečítam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. My sme mali ponuku aj Anglicko aj Španielsko, ale ja mám radšej španielčinu, aj sa ju čím a zbožňujem ju :) Radšej nikdy vyzerá fan aj s Dublin street, Ikar sa teraz celkom chytil a Maru si chcem preč´tať už dlho, takže som zvedavá :)

      Odstrániť
    2. Ja sa učím taliančinu (milujem ten jazyk), aj som mala ísť do Talianska, ale nenazbierali sa ľudia, tak idem do Anglicka :D No, presne, Ikar má teraz dobré knihy :)

      Odstrániť
    3. Taliančina a španielčina sú si veľmi pdoobné, u nás sa to práveže rýhlo nazbieralo ale keby to nebolo, tiež by som išla do Anglicka :) Len neviem, či ma Ikar až tak mega zaujal :)

      Odstrániť
  2. Na Maru sa už neskutočne teším :D Jednotka bola brutálna a ešte aj tie krásne obálky :D :D

    OdpovedaťOdstrániť