piatok 20. septembra 2013

Recenzia v SKRATKE: Tancovali päť septembrov

AUTOR: Vladimíra Galková
NÁZOV: Tancovali päť septembrov
VYDAVATEĽSTVO: Evita Press

O ČOM JE: V skratke? O vysokej škole. Autorka zachytáva päť rokov života, ktoré sú (by mali byť) v našom živote tie najlepšie. Opisuje každodenné radosti i strasti nielen jej, ale aj svojich najlepších kamarátov, či ľudí, ktorí sa stali dôležitou súčasťou jej života či už na dlhší čas alebo len na chvíľku.
PREČO BY STE SI KNIHU MALI PREČÍTAŤ: Kniha je veľmi ľahkým čítaním, ktorým nič nestratíte, no ani nejako veľa nezískate. Rozhodne ju odporúčam čitateľom, ktorý preferujú skôr ľahšie čítanie.
PREČO SI KNIHU NEMUSÍTE PREČÍTAŤ: Kniha je jeden veľký opis, ktorý obsahuje len veľmi málo priamej reči (čo bolo aj pre mňa velkým sklamaním). Pokiaľ preferujete skôr akciu a pútavý príbeh, táto kniha nebude nič pre vás.

HLAVNÉ POSTAVY: Medzi hlavné postavy určite patrí sama autorka, no okrem nej si určite obľúbite Max, pojašené veselé dievča a autorkinu najlepšiu kamaratku, ale aj Sluga, potenciálnu star a Frankieho, obyčajného chlapca, ktorý dokáže s počítačom divy.
VEDĽAJŠIE POSTAVY: Vedľajších postáv je tu naozaj dosť, keďže autorka počas piatich rokov života stretáva tie najrôznejšie osoby ako záhadného huslistu či zúfalcov, ktorí podľahli Maxinmu čaru.

LÁSKA: Nie som si istá tým, ako popísať lásku v tejto knihe. Asi aj áno, aj nie. Je tu nejaká tá zúfalá láska, či tá platonická dokonca i tá neskoro zistená. Také popletené mi to niekedy prišlo.
HUMOR (ZÁBAVA): Z úst hlavných hrdinov vychádzali rôzne vtipné hlášky, naozaj som sa miestami poriadne smiala :)
AKCIA: Asi skôr nie. Neboli tu nejaké scény, ktoré by ma zdvihli zo stoličky.
STRACH: Občas som sa naozaj bála. Niektoré pasáže mi naháňali strach, no nezaručujem, že to tak bude aj pre vás :D
NUDA: Niektoré miesta sa strašne ťahali. Naozaj som sa dosť nudila, predsa len celých 300 strán tvorili v 90 percentách opisy. Skoro žiadna priama reč, nič.

ZÁVER KNIHY: Smutný. Veľmi smutný. Alebo skôr dojemný?
POKRAČOVANIE: Nechystá sa.
FILMOVÉ SPRACOVANIE: Nie.

MOJE HODNOTENIE: Kniha mala podľa mňa veľký potenciál, ktorý však nebol na plno využitý. Aj keď kniha obsahovala mnoho svetlých chvíľ, predsa len na mňa miestami pôsobila strašne nudne a ťahavo. Cez mnoho strán som sa sťažka prekúsavala, no aj napriek tomu, som rada, že som si ju prečítala. Pokiaľ máte radi skôr ľahšie, nie príliš oslňujúce knihy, Tancovalipäť septembrov je určené práve pre vás.
HODNOTENIA INÝCH BLOGEROV: Evitovky nie sú zrovna obľúbené medzi blogermi, no aj napriek tomu sa kde tu nejaká ta recenzka objaví. Recenzie sú skôr priemerné, také ani dobré ani zlé.
HODNOTENIE V LAJKOCH: Asi také 3 lajky. Taký priemer.

2 komentáre:

  1. Zaujímavá kniha :) No, neviem či ju prečítam. Prosím nabudúce nedávaj tú zelenú farbu. Strašne sa to zle číta. Stačí ak dáš o pár odtieňov tmavšie. Ďakujem :)

    OdpovedaťOdstrániť