sobota 21. septembra 2013

Prečo to (niekedy) stagnuje

Pokiaľ ste sa rozhodli preitať si tento článok, už vopred vás upozorňujem, že to nebude nič poetiké a že to rozhodne nezachráni život miliónu ľudí. Bude to také moje ospravedlnenie pre vás :)

Všimla som si, že sa veľa čitateľov ohraďuje na blogy, ktoré vás najskôr zaujmú, no po istom čase prestanú pridávať príspevky, reagovať na komentáre a podobne. Blog je síce skvelá vec, môžete sa predsa zdôveriť ostatným so svojimi pocitmi či názormi, no na druhej strane to nie je len o jednom príspevku za mesiac.

Pokiaľ chcete mať blogu, musíte rátať s tým, že sa treba do toho poriadne oprieť, vymyslieť si vlastný štýl, niečo na oživenie a podobne. Je strašne veľa blogov, a preto je ťažké zaujať a získať spoluprácu či už s vydavateľstvami alebo kníhkupectvami. Pokiaľ sa však budete snažiť, váš blog budete pravidelne aktualizovaný, určite nezostane nepovšimnutý.

Trošku som síce odskočila od témy, pretože podstatou tohto článku malo byť moje vysvetlenie, prečo blog niekedy nefunguje tak ako by som chcela. Keďže chodím na gympel, nemám zrovna najmenej učenia, ktoré ma cez týždeň dosť brzdí. Okrem toho sa snažím vychutnať si každú chvíľku naplno, pretože môj priateľ odíde po tomto školskom roku pravdepodobne na vysokú :(

Nechem sa teraz vyhovárať ani nič také, len chcem povedať, že ma blogovanie veľmi baví, robím to rada, no mám aj iné kativity, ktoré ma napĺňajú šťastím. Poznám blogerov, ktorí svojim blogom žijú 24 hodín denne 7 dní v týždni a obdivujem ich za to, no ja to proste niekedy nedokážem a dám radšej prednosť dobrému filmu či posedeniu pri kofole.

Napriek všetkému sa však snažím, aby bol blog pravidelne aktualizovaný, aby tu bolo všetko tip top a aby sa na moje recenzie nečakalo dlho. Možno sa dostanem do bodu, kedy blog dlhšie nič neukáže, alebo kedy tu bude pribúdať jeden príspevok za druhým, no celkovo vás prosím, aby ste to tu so mnóu vydražali. Budem veľmi šťastná, keď si nájde blog ešte nejakých tých priaznivcoch a stane sa medzi vami obľúbený.

Ak sa vám niečo nebude páčiť, alebo budete niečo chcieť inak, pokojne mi napíšte. Keďže blog píšam aj pre vás, zaujímajú ma vaše názory. Chcem však dodať, že to ešte neznamená, že budem teraz skákať ako budete pískať, no som otvorená novým veciam a rozhodne sa pri kritike či chvále neurazím :) Hasta luego mis amigos.

8 komentárov:

  1. Podľa mňa pri blogovaní by ani nemalo ísť o to, že sa mu treba pravidelne venovať a stále pridávať nové články. Ak nemám chuť alebo ani náladu, určite sa do toho nesilím. To, že dva týždne nepridám článok, ešte neznamená, že som skončila. Blogovanie má byť predsa zábava a písanie článkov by sme si mali užiť, čo si určite všimne aj čitateľ.
    A ak niekto naozaj rád číta moje články, bude mu jedno, či niečo pridám každé dva dni alebo iba každý mesiac.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím si, že keď niekto nemá chuť, určite sa nesilí. To asi platí o všetkých. Aspoň ja to však mám tak, že keď blog prestane pridávať príspevky a pútať moju pozornosť, postupne naň aj zabudnem.

      Odstrániť
    2. Ja ani nie. Tie, čo mám medzi obľúbenými blogmi, na tie sa pozerám pravidelne. Vidím tam, či pridali nové príspevky, alebo nie. A hneď ako dajú niečo nové a zaujíma ma to, tak tam idem. :D

      Odstrániť
    3. Jasné však sto ľudí, sto chutí, každá máme na to iný názor :) ;)

      Odstrániť
  2. Ja si myslím, že blog si človek ľahšie zapamätá keď budú príspevky chodiť menej častejšie. Ten blog, ktorý za deň pridá aj tri príspevky je už v každodennej rutine čitateľa a je preňho samozrejmé, že tento článok vyšiel. Naopak, ak je nejaký blog, na ktorom sa príspevky objavujú iba ojedinele, alebo vo väčších odstupoch, v čitateľovi je vyvolaná zvedavosť, o čom asi môže písať, keď píše. Napríklad aj tento blog. Čo ťa sledujem, tak sa vždy teším, keď vidím, že si niečo napísala. Tvoj posledný príspevok bola voľba medzi filmom a knihou, čo bolo naozaj veľmi zaujímavé a ďalší článok sa neobjavil hneď na druhý deň, ale až o týždeň. Tomu sa hovorí pekné naťahovanie čitateľa! :D
    Pri niektorých blogoch sa stáva, že kvantita uberá na kvalite a hodnota príspevkov klesá. Celá stránka je zaplnená nejakými nezmyselnými meme, ktoré absolútne nemajú nijakú pointu (hlavne, že má dnes 5 príspevkov). Potom je však aj možné, že bloger píše málo a nekvalitne. Aj to sa stáva. Potom môže písať veľmi často a veľmi kvalitne...
    Každopádne je to výborná téma na večerné zamýšľanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úprimne neznášam meme a keď vidím, že je nimi nejaký blog preplnený, tak sa ho ani neunúvam čítať. :) Ja som teraz pridala jedno, no nevie, či sa ešte nejakých zúčastním. Tak je jasné, že keď niekto pridá tri príspevky v jeden deň, nemám to rada, no páči sa mi keď sa aspoň raz za týždeň niečo objaví a ja mám prehľad o blogoch :) To ma ani nenapadlo, že naťahujem čitateľov, mne skôr vždy napadne nejaká téma a potom vyčkám, kým mám dosť času na to, aby som ju poriadne napísala a neodflákla. Vždy je podľa mňa najlepšia tá zlatá cesta :)

      Odstrániť
    2. Naťahuješ ma v dobrom, áno? :D Hej. Ja žiadne meme zatiaľ nemám a ani nechystám. Väčšinou sa ma to moc netýka. Wishtlisty by boli o ničom, lebo si knihy vyberám iba v určité obdobia (raz za tri mesiace). Potom si ich počas tej doby zháňam, postupne kupujem a až potom, keď už nemám čo čítať sa obzerám po niečom novom... bla bla bla :D keci keci! :D

      Odstrániť
    3. Keci sú fááájn :D To som rada, že v dobrom, hah :D Ja tiež wishlisty nemám, lebo si knihy vyberám dosť spontánne, málokedy si niečo plánujem :) A čo ma osloví v kníhkupectvách alebo tak :) Som rada, že nepraktizuješ meme, na čo :)

      Odstrániť