nedeľa 18. augusta 2013

Čo píše život

Keď sa povie vydavateľstvo, určite vás všetkých napadne Ikar, CooBoo, Slovart, či mnoho iných. Na Slovensku sa však nachádza aj jedno špeciálne vydavateľstvo, ktoré je sústredené na knihy o živote, láske a ešte raz o živote. Viete o čom hovorím? No predsa o EvitaPresse.

Mnohí z vás už teraz zavrhli môj článok, a to som sa ešte ani nedostala k pointe. Prosím, čítajte ďalej, nebude to až také zlé ako to vyzerá. Vzhľadom na to, že naposledy som spravila celkom slušnú reklamu Maximovi E. Matkinovi, teraz som sa rozhodla dať vám do pozornosti jeho ženské vydanie.

EvitaPress je pomerne mladé vydavateľstvo, ktoré sa sústreďuje na knihy, v ktorých je opísaný život tak trošku inak. Stretli ste muža svojho života v Ríme? Alebo žeby v Číne? Váš priateľ bol sukničkár s veľkým S? Ste zlatokopka? Potom sem s vaším príbehom. Evita sa postará, aby o tom vedel celý svet.

Prečo opäť žiadny upíri či bosoráci? Pretože je toho už toľko, že sa zabúda na skutočný svet. Dá sa povedať, že autorky z EvitaPressu sú niečo ako M. E. Matkin v ženskom tele (aj keď sa vrámci EvitaPressu nájde aj nejaký ten chlap). Ich príbehy sú ľahké, dobre sa čítajú a ukážu vám, koľko odtieňov má láska, smútok, hnev, zrada, či šťastie.

Klamala by som, ak by som tvrdila, že Evitovky sú oddychovkou na leto. Nie sú len na leto. Či už popíjate horúci čaj, alebo pozeráte na rozkvitajúce snežienky, Evitovka vám vždy spríjemní chvíľku. Navyše si ich vďaka menšiemu (dosť prťavému) rozmeru môžete vziať hocikam so sebou.

Možno sa teraz samy seba pýtate, prečo by ste mali siahnuť práve po jednej z týchto kníh, veď tam určite nebude nič pre vás. To je ale hlúposť. EvitaPress sa môže popýšiť mnohými kúskami, ktoré sa od seba odlišujú, každý z nich skrýva iný príbeh. Je len na vás, čo si vyberiete, čo je blízke vášmu srdcu. Máte radi Taliansko, alebo by ste radi preskúmali svet Arabov, či si len prečítali príbeh bláznivých dievčat, ktoré si užívajú život až kým ich nepostrehne láska?

Knihy z EvitaPressu sú vhodné pre všetky vekové kategórie a nielen pre ženy. Aj muži si už postupne majú z čoho vyberať. Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, ktorým kúskom začať, odporúčam vám tieto tri knihy (moje srdcovky):
  • Eva Urbaníková - Všetko alebo nič (Príbeh je o troch ľuďoch - Linde, Vande a Jakubovi. Linda a Vanda sú najlepšie kamarátky, užívajú si život, každú z nich sprevádza iný príbeh. Linde sa do cesty pripletie Jakub, pomerne bohatý chlap, ktorý však nie je zrovna milujúci, chápavý priateľ. Lindu však aj tak poblázni a práve tu to všetko začína. Aj keď to na prvý pohľad môže vyzerať ako ten najotrepanejší námet na svete, rozhodne tomu tak nie je. Postava Lindy sa mi mimoriadne páčila, pretože nebola žiadnou umrnčanou chudinkou, ale emancipovanou ženskou :))

  • Tatiana Čuperková - Nájdem si ťa v Ríme (Túto knihu zbožňujem už len kvôli tomu, že sa príbeh odohráva v Ríme. Ona je rodáčka zo Slovenska, ktorá má malý obchodík, no každý rok chodieva do Ríma. On je bohatý talian, za ktorým sa ženú všetky, no on chce len ju. Určite vám už došlo, že sa dajú dokopy, no nebude to také jednoduché. Iná krajina, iný svet a pár problémov, ktoré budú trápiť ich vzťah. A ako to s nimi dopadne? No prečítajte si :)) 

  • Vladimíra Galková - Tancovali päť septembrov (Táto kniha sa asi najviac približuje mladým, keďže zachytáva päť študentov, ktorý sú momentálne na výške. Kniha je napísaná vtipne a hlavne hovorí o tom, že na výške je dôležité všetko ale štúdium to nie je. Kniha zachytáva päť rokov, kedy sa stretávame s piatimi hlavnými postavami, s ich osudmi, láskami a trápeniami :))

10 komentárov:

  1. Evitovky, nie sú zlé, ale takisto to nie sú knihy pre každého. Ja som čítala jednu, ale nezaujala ma.V podstate ma nezaujíma tento typ kníh, načo čítať knihy, zo života, keď si môžem žiť ten vlastný. Pri knihách sa potrebujem odpútať od všeobecnej reality a preto sú mojimi favoritmi práve fantasy.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie každá Evitovka je dobrá, aj mne sa veľa nepáčilo :) Beriem, nie každému sa to páči :)

      Odstrániť
    2. ono nejde len o Evitovky, v podstate by som to mohla aplikovať na každú jednu knihu, ktorá je písaná zo života a nenachádza sa v nej aspoň jedna nadprirodzená bytosť. Je jedno či tie knihy vydáva Evita, Slovart, CooBoo, Ikar,...

      Odstrániť
    3. Tak sú čitatelia, alebo blogery, ktorí sa sústreďujú len na jeden žáner a potom sú takí, ktorým sa páči všeličo. Napríklad ty máš rada fantasy a ja všeličo všeličovaté :)

      Odstrániť
    4. jop, presne. Každému podľa svojej chuti. Inak som rada, že sa na slovensku dáva priestor domácim vydavateľstvám a vydávajú sa domáce knihy.

      Odstrániť
    5. Ale mám pocit, že sú slovenskí spisovatelia slabší ako tí zahraniční. Neviem, ako by im niečo chýbalo alebo čo :)

      Odstrániť
  2. Ja mám rada všetky knihy od Evity, hlavne Stalo sa mi všetko a Vzťahová níž a tiež sa mi páčili knihy ako Čistá nuda, Veľké baby neplačú alebo Je to inak, mami :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stalo sa mi všetko a Vzťahová níž boli tiež vynikajúce, ešte by som si chcela prečítať aj Sushi v duši to sa mi hrozne páči, len som sa k tomu nejako nedostala :)

      Odstrániť
    2. Evitovky milujem:)) len bohuzial potrebujem viav miesta v izbe tak ich predavam:) ak by si mala o nejaku zaujem napis mi na blog/mail alebo na blogu v menu mam odkaz na moj bazar kde ich predavam:))

      Odstrániť
  3. Som rada, že sa objavil niekto, kto ich má rád :) keď bude na tom moje prasiatko lepšie tak sa určite ozvem :)

    OdpovedaťOdstrániť