Stránky

nedeľa 14. júla 2019

Estelle Maskame - Vieš, že ťa milujem?

Zakázaná láska, ktorá jej môže zlomiť srdce.

 1. DIEL FENOMENÁLNEJ DIMILY TRILÓGIE 

Eden sa ani trochu neteší na leto v Kalifornii. Má ho totiž stráviť u novej rodiny svojho otca, ktorého už tri roky nevidela. Prázdniny by mala prežiť s macochou a tromi nevlastnými bratmi – ľuďmi, ktorých vôbec nepozná ani netúži spoznať. Najväčšie komunikačné problémy nastanú s Tylerom, najstarším z bratov. Stále však naňho niekde naráža, a čím viac spoznáva jeho svet nekonečných večierkov, tým viac ju zaujíma. Pomaly stráca hlavu pre lásku, ktorá je zakázaná... 
Dimily trilógia patrí medzi série, ktoré úplne pohltili čitateľov. V zahraničí zožala naozaj obrovský úspech a za krátky čas si získala mnoho priaznivcov, dokonca sa už na internete začali šíriť reči, že by sme sa mohli dočkať filmového spracovania. Ani sekundu som neváhala a vedela som, že túto sériu si proste musím prečítať. Opäť raz musím pochváliť skvelý výber obálky, ktorá je mimoriadne pútavo vytvorená a teším sa, že v podobnom duchu sa nesú aj zvyšné diely, ktorých sa dočkáme, dúfam, čo najskôr, pretože Vieš, že ťa milujem? perfektne odštartovalo celú sériu.

"Zatiaľ čo šoféruje, hľadím na jeho profil a uvažujem nad tým, ako sa náš útek od nápisu HOLLYWOOD zmenil na rande."

Eden nie je nadšená, že má leto prežiť u otca a jeho novej rodiny. S veľkým odporom už odrátava dni, kedy sa toto peklo pre ňu skončí. Lenže to ešte netuší, čo jej srdce bude robiť pri každom jednom pohľade na Tylera. Je to jej nevlastný brat a všetky jej racionálne bunky jej hovoria, že je poriadne hlúpy nápad zapliesť sa sním. Všetky iracionálne bunky a srdce jej hovoria, že bez neho nemôže žiť. Lenže, udržať takéto tajomstvo nebude vôbec jednoduché, pretože Tyler si ich na chrbte nesie už niekoľko. Pri väčšine kníh som zvyknutá, že skôr hlavná hrdinka je tá, ktorá má za sebou nejakú traumatizujúcu minulosť a zlé spomienky. V tomto prípade to bol však Tyler, ktorý to nemal v živote vôbec jednoduché. Autorka sa nebála načrtnúť aj ťažšie témy, ako je napríklad týranie detí. Práve to môže poznačiť človeka na celý život a nie každý sa s tým dokáže vyrovnať. Tyler to rieši drogami a alkoholom. Snaží sa tak zabudnúť na všetko, čo prežil. Aj tu sa Estelle nebála poukázať na rôzne tínedžerské párty, na to, že alkohol nie je žiadne riešenie, že rozptýlenie je len chvíľkové. Nebála sa otvoriť aj kontroverzné témy, o ktorých sa v spoločnosti často nehovorí. Jej kniha tak nadobudla oveľa väčšiu hĺbku, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Bola som prekvapená, koľko silných myšlienok do deja vložila. Dej preto nebol iba bezduchou romantickou zápletkou. Bolo to silné, smutné, krásne, srdce trhajúce čítanie, ktoré vás chytí a už nepustí. Od začiatku až do konca som knihu čítala so zatajeným dychom, ako keby to bola nejaká kriminálka a ja sa snažím prísť na to, kto je vrah. 

"Pery sa mu zvlnia do tajomného úsmevu, jeho smaragdové oči zažiaria. Zahliadnem v nich nejaký nevyrieknutý príbeh." 

Štýl písania - chytľavý, svieži, dobre čitateľný. Nič sa nenaťahuje, nič sa zbytočne nepredlžuje, príbeh sa posúva dopredu doslova sám. Estelle využíva najmä dialógy, vďaka čomu sa nemusíte báť siahodlhých monologických pasáží, ktoré by vám znepríjemňovali čítanie. Za najväčšie pozitívum však považujem romantiku. Tá bola vykreslená tak dokonale, že som doslova ochkala, jajkala a mala chuť ísť hneď objať svojho frajera. Okrem toho bola podaná veľmi nenúteným a realistickým pohľadom. Ich príbeh bol naozaj komplikovaný a rozhodne sa nevyrieši za pár strán (dokonca ani za celú knihu). O to viac ma však bavilo sledovať, ako sa dokážu so všetkým popasovať. Téma láska medzi nevlastnými súrodencami je tiež veľmi tabuizovaná a sú na ňu rozporuplné názory. Občas sa síce vyskytli nejaké klišé situácie, ale myslím, že tým sa ani nedá úplne vyhnúť. Tie sa nám občas stanú aj v reálnom živote. Keby som mala zhrnúť celú knihu, rozhodne som dostala oveľa viac ako som čakala. Úplne chápem všetky tie pozitívne recenzie, ktoré zaplavili internet. Už dlho som sa nestretla s romantickou knihou, ktorá by ma tak chytila za srdce a ktorú by som si tak veľmi užila. Dej, postavy, romantická zápletka, štýl písania - všetko bolo vykreslené perfektne a ja som nenašla ani jednu chybičku, nič, čo by mi prekážalo. 

Nič iné ako päť lajkov nemôžem dať. Pokiaľ hľadáte nejakú romantickú oddychovku, určite siahnite po tomto titule. Ja už odrátavam dni, kedy sa mi dostane do rúk ďalší diel, ktorý bude, dúfam, rovnako skvelý, ako tento. 

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU.

3 komentáre:

  1. První díl byl skvělý, opravdu se mi hodně líbil. Bohužel z druhého a třetího dílu jsem byla trochu zklamaná, ale nedá se nic dělat. Jsem zvědavá, co budeš říkat na další díly:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fúha, tak neviem či si ma práve nepresvedčila siahnuť po tejto knihe :). Všade som totižto videla samé negatívne názory, takže som sa jej nejako vyhýbala, no asi si ju v budúcnosti prečítam aj ja.
    Krásna recenzia:).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dr Adeleke je africký vúdú kňaz a mocný kúzelník lásky. S veľkou úctou a cťou skutočný čarodejník čarovania Dr. Adeleke, ktorý priviedol späť moju priateľku po boji, ktorý som s ňou mal. Videl som rôzne svedectvá o tom, ako Dr. Adeleke pomôcť toľkým ľuďom získať späť svojich partnerov. Kontaktujem doktora Adelekeho kvôli milostnému kúzlu a ubezpečil ma, že dostanem svojho partnera späť do 24 hodín, kedy boli kúzla vrhnuté. Len čo povedal, moja žena sa vrátila a prosila o odpustenie. všetko ďakujem skvelému človeku Dr. Adeleke, takže moja rada je pre vás všetkých, ktorí majú rovnaký problém, kontaktovať ho prostredníctvom EMAILU: aoba5019@gmail.com
    Whats-App: +27740386124

    OdpovedaťOdstrániť