pondelok 12. októbra 2015

Hotel v Paríži: Izba číslo 3 - Emma Marsová

Kto by nepodľahol?

Krásna Annabelle a charizmatický Louis sa obdarúvajú rozkošou v izbe číslo 2 v Hoteli des Charmes. Annabelle sa dozvedá, ako zahynuli Davidovi a Aurorini rodičia, ale aj napriek tomu, že Aurora poodhalila aj pravdu o sebe a bratoch Barletovcoch, ich krušný príbeh je i naďalej zahalený rúškom boľavého tajomstva. Prečo si vzal David za ženu vlastnú sestru? Kto nahovoril Davida na sexuálne „zasväcovanie“ Annabelle? Bolo stroskotanie lode, pri ktorom zahynuli Hortenzia a André Barletovci, skutočne nehodou? Prečo nik nevie o existencii izby číslo 3 v Hoteli des Charmes? 





Dramatické rozuzlenie šteklivého románu Hotel v Paríži: izba č. 3 na pozadí strhujúcej eroticko-detektívnej zápletky odkrýva hmlisté záhady búrlivého života bohatých a vplyvných Barletovcov a ich vzrušujúcej múzy Annabelle, bývalej spoločníčky eskortnej agentúry Belles de Nuit a napokon úspešnej autorky erotických románov inšpirovaných láskou k Louisovi.
Už prešla nejaká tá doba od kedy som čítala prvé dva diely série Hotel v Paríži, no aj napriek tomu som sa tešila, ako celá séria dopadne. Aj keď je mnohokrát prirovnávaná k 50 odtieňom, okrem erotiky nemajú nič spoločné. Aj keď pre mňa 50 odtieňov ostane vždy v hodnotení o niečo vyššie ako všetky ostatné erotické série, Hotel v Paríži patril medzi tie lepšie, aj keď ma koniec trošku sklamal.

"Ten nepríjemný pocit bol čoraz nástojčivejší, ako som tak kráčala ulicami, a nezmizol, ani keď som sa blížila k môjmu bytíku."

Annabelle a Louis sú už svoji, no aj tak pre nimi stojí ešte mnoho prekážok a vo vzduchu visí až príliš veľa otáznikov. Annabelle stále pátra po minulosti Barletovcov a za každú cenu sa snaží zistiť niečo viac o ich minulosti. Okrem toho jej nedáva spať ani fakt, že rodičia Aurory a Davida asi nezahynuli pri nehode. Aby toho nebolo málo, vzťah Louisa a Annabelle sa snaží prekaziť aj David. Situácia je teda poriadne komplikovaná, no Annabelle a Lousiovi to aj tak nezabráni v tom, aby si vychutnávali plnými dúškami jeden druhého. V tomto dieli teda mimoriadne často a zhruba tak na každej tretej strane. Je jasné, že táto trilógia je prevažne o sexe, erotike a sústreďuje sa hlavne na ňu, no zatiaľ čo v druhých dieloch mi to neprekážalo, tu to veľakrát kazilo dej, napr. myslím, že si ma oklamal, ale vyriešme to tak, že sa spolu vyspíme. Vždy, keď sa začalo diať niečo zaujímavé a pútavé, čo oživovalo dej a dávalo mu nejakú hodnotu, naši hlavní hrdinovia to zvrhli k sexu. Ako keby autorka nevedela ako má vlastne príbeh ukončiť a tak sa snažila pozornosť čitateľa odpútať sexom. U mňa to spôsobovalo akurát to, že som mala chuť knihu niekam odložiť, lebo po celý čas som len čakala, kedy sa konečne veci začnú chýbať, kedy konečne sa niečo udeje, no namiesto toho nič. Navyše ma poriadne sklamal aj koniec a celkové rozuzlenie, pretože podľa anotácie aj predchádzajúcich dielov som očakávala naozaj niečo veľké, čo by ma postavilo zo stoličky a povedala by som si, že toto som nečakala, no namiesto toho som nedostala nič, čo by tu ešte nebolo a čo by sa nedalo predvídať. 

"Spohiina dlaň láskyplne pristála na mojej ruke. Hľadala slová, nútila sa k úsmevu a nevedela, ako ma má povzbudiť."

Pravdaže, Emma celú situáciu zachránila tým, že píše naozaj dobre čitateľným štýlom a tak som sa cez jednotlivé kapitoly dostala dosť rýchlo. Navyše sa mi páčilo, že sa z Davida vykľul taký hajzel, čo má dobre premyslený plán a úloha toho zlého záškodníka, čo chce všetko zničiť, mu naozaj sadla ako uliata. Oproti predchádzajúcim dielom je však Izba číslo 3 najslabšou a zaradila sa len medzi tie priemerné knihy, aké som čítala. Mrzí ma to ešte viac práve preto, že sa jednalo o posledný diel a naozaj som bola natešená, ako to všetko dopadne a Emma ma pekne krásne zrušila. Mala naozaj veľa možností, v predchádzajúcich dieloch si všetko dobre vymyslela, no na ten posledný jej už neostal žiadny nápad a potom to takto dopadlo. Ešte šťastie, že si ponechala aspoň svoju skvelú štylistiku a príbeh sa neťahal ako žuvačka.

Aj napriek všetkému vám celú sériu odporúčam, pretože skrýva netradičný nápad a je vidieť, že bolo ovplvynená Francúzskom, keďže nechýbajú intrigy, luxus, ale aj štipľavé klamstvá.


Knihe by som nakoniec udelila 3 lajky. Ako som už spomenula, jednalo sa o priemerným román, ktorý ma neohúril. Pokiaľ máte túto sériu rozčítanú, určite si prečítajte ako nakoniec celý príbeh skončí, možno sa vám zápači ešte viac ako mne :)

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem spoločnosti Albatrosmedia. Knihu si môžete zakúpiť TU.

2 komentáre: