sobota 14. januára 2017

Dievča z kalendára - Audrey Carlanová

Január Február Marec

Mia Saundersová, mladá neúspešná herečka a čašníčka, potrebuje peniaze. Milión dolárov. Má len rok na to, aby splatila otcov dlh istému finančnému žralokovi. Rozhodne sa preto pracovať v luxusnej eskortnej spoločnosti ako dobre platená spoločníčka. Mia má každý mesiac splatiť časť otcovho dlhu. A každý mesiac má stráviť s mužom, ktorý si ju objedná, ale nemusí s ním spávať, iba ak by chcela percentá navyše. No nie sú to ľahko zarobené peniaze? V januári stretne dokonalého Wesa a všetko je odrazu inak. Vo februári ju čaká nadaný Alec a v marci bohatý Anthony...

Štvordielna séria erotických príbehov Dievča z kalendára vám zrýchli pulz každý mesiac v roku!
Nikdy som sa nejako nehanbila za to, že mám rada aj erotické romance, aj keď mám niekedy v blogosfére pocit, že by vás ľudia za to najradšej zožrali a často krát to berú ako nejakú potupnú tematiku. Myslím si, že erotické romány sa často krát podceňujú a množstvo z nich je veľmi kvalitných a skvelo čitateľných. O knihe Dievča z kalendára som sa dopočula len nedávno a anotácia ma hneď zaujala. Spoločníčka? Rozdelená na mesiace? Prečo nie! Aj keď obálku nezaraďujem medzi tie najpodarenejšie a rozhodne si viem predstaviť nejakú krajšiu a pútavejšiu, nesúdim podľa nej obsah. Aj keď ten tiež nebol dokonalejší. 

"Len čo sme prešli dverami, Wes ma obrátil a celým telom ma pritisol k stene. Perami sa mi dotkol citlivej pokožky na krku."

Mii sa v živote príliš nedarí. Ako herečka sa nevie ujať, a tak robí čašníčku. Po čase sa však jej život oveľa viac skomplikuje, keďže jej otec sa dostane do poriadnych problémov a ona za neho musí zaplatiť dlh. Lenže kde zrazu vziať toľko peňazí? A tak jej neostáva nič iné než skúsiť prácu, na ktorú by sa mnohé z nás nedali ani v tej najhoršej nočnej more - luxusná spoločníčka. Pravdaže, pokiaľ nechce nemusí so svojimi klientmi spávať, no sú za to veľmi pekné peniaze. A navyše aj klienti sú oveľa príjemnejší a krajší ako by si bola myslela. A tak sa pomaly začína dostávať do komplikovanej siete rôznych vzťahov, aférok a intríg. 

Mia mi bola zo začiatku veľmi sympatická. Aj napriek tomu, že sa jej život nevyvíjal zrovna tak ako si predstavovala, dokázala sa s tým vyrovnať a kráčať s úsmevom ďalej. Postupne ako sa ale dala na novú prácu jej charakter sa začal meniť. Pomaly sa z nej stával niekto úplne iný a postupne mi už až taká sympatická nebola. Až príliš sa vžila do svojej role a niekto som si nebola istá, kým vlastne chce byť. To čo povedala zrazu na ďalšej strane vôbec neplatilo, sama sa nevedela rozhodnúť časom čo chce a tak z nej zrazu nebola tá vyrovná hrdinka ale nejaká zmes všetkého možného. Okrem toho som mala pocit, že autorka po čase zabudla na hlavnú dejovú líniu a skôr sa zamerala na psychologizáciu Miinho vnútorného sveta. 

"Počas nasledujúceho týždňa sme si s Alecom vybudovali rutinu. Sedenie, jedlo, sex. Maľovanie, jedlo, sex."

Námet bol naozaj zaujímavý. Myslím, že s podobnou tematikou som sa ja ešte nestretla a bola som zvedavá, čo dokáže autorka vytvoriť. Bola som tak trochu ale sklamaná. Často krát dej stagnoval ako keby Audrey už nevedela ako ďalej pokračovať, aby si udržala stále pozornosť čitateľa. Nedokázala využiť potenciál, ktorý príbehu dala. Aj napriek tomu, aké skvelé boli ostatné postavy, či už Alec alebo Wes, nedokázala som sa proste do príbehu tak začítať. Za veľkú výhodu však považujem najmä to, že aj keď sa na prvý pohľad môže zdať, že bude kniha preplnená len samým sexom a erotikou nabitými scénami, vôbec tomu tak nebolo. Pravdaže, nejaký sa vyskytol, ale nebolo ho až toľko že by to bilo ako päsť na oko. Tak trochu si ani neviem predstaviť o čom by ešte mohli byť ďalšie tri knihy, kam autorka ďalej posunie príbeh. Ale som zvedavá. Ďalšie diely totiž kvalitou môže byť oveľa lepšie, stačí keď sa Audrey trošku viac odviaže a nebude sa tak báť narábať so slovami a celkovo dejom. Predsa len sa jedná ešte len o začiatok a my sa môžme tešiť na ďalšie nové mesiace. 

Ak máte radi trošku netypickú romantiku spojenú s erotickými scénami, myslím, že by sa vám tento príbeh mohol páčiť. Aj napriek pár nedostatok spomenutým vyššie, predsa len toto dielko považujem za také priemerné, jednouché, ľahké čítanie na jedno poobedie.

Nakoniec som sa rozhodla, že dám tri lajky a pevne verím, že by to pri ostatných dieloch mohlo byť aj viac. Dievča z kalendára vám odporúčam, vždy je najlepšie, keď si samy spravíte názor :)

2 komentáre: