sobota 16. januára 2016

Top trojka na január

Tak sa mi zdá, že január nie je až taký bohatý na dobré tituly a že nový rok nezačíname až tak bohato. Našlo sa však pár titulov, ktoré ma zaujali :)

Jennifer Probstová - Až do konca

Miranda Stormová neverila, že Gavina Luciana ešte niekedy stretne. Pred tromi rokmi prežili krátky vášnivý románik – a potom z jej života náhle zmizol. No teraz je späť a Miranda neodolá pokušeniu na malú odplatu. Ako známa kulinárska kritička neváha a napíše zdrvujúcu kritiku Gavinovho rodinného podniku. Pomstu predsa treba kuť zahorúca! 
Pre majiteľa tradičnej talianskej reštaurácie, ktorý má k dispozícii necelé tri mesiace, aby znovu postavil na nohy krachujúci podnik, je negatívna kritika v prestížnom časopise hotová pohroma. Tentoraz však zďaleka nejde iba o jedlo. Konečne si uvedomil, čoho sa vzdal, a je rozhodnutý využiť čas na to, aby dávnej láske dokázal svoje kvality v kuchyni… aj v spálni! Má v úmysle naservírovať jej čosi, čomu jednoducho neodolá.

Všetko, čo Jennifer napíše je skvelé! Ešte som sa nestretla so žiadnou knihou od nej, ktorá by bola zlá a tak sa na tento počin neskutočne teším.


Sarah J. Maasová - Půlnoční koruna

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře vím, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.

Na pokračovanie Trónu zo skla (Skleneného trónu) sa teší hádam každý, kto túto knihu čítal. Som veľmi zvedavá, čo prinesie pokračovanie, predpokladám, že bude ale rovnako skvelé ako prvý diel.






Invázia do Tearlingu - Erika Johansenová

Kelseu Glynnovú, mladú kráľovnú Tearlingu, čaká výzva, akej dosiaľ nečelila. Zastavením zásielok otrokov do Mortmesnu nahnevala Červenú kráľovnú – brutálnu vládkyňu, ktorej moc pramení z čiernej mágie. Tá teraz posiela do Tearlingu armádu, aby ho pripravila úplne o všetko. Inváziu už nič zastaví.
Ako sa mortská armáda blíži k hlavnému mestu, Kelsea nadobúda tajomnú moc. Dokáže sa spojiť s obdobím pred Prechodom a zisťuje, že sa musí spoľahnúť na čudného, možno aj nebezpečného spojenca – ženu menom Lily, ktorá žila pred mnohými rokmi. Osud Tearlingu aj Kelseinej duše závisí práve od Lily, Kelsea však možno nebude mať dosť času, aby si to overila.

Už je to nejaký čas čo som čítala túto knihu a priznám sa, že si už poriadne ani nepamätám o čom bola. Som zvedavá, čo prinesie pokračovanie, aj keď z tejto série nie som zase až tak puf a na predchádzajúce dve knihy sa teším určite viac.



Čo je vaša top trojka? :)

1 komentár: