nedeľa 2. februára 2014

Top trojka na február

Nechcem byť sentimentálna alebo čo, ale to už je vážne február? Moja mamka má za týždeń 40, mňa čaká v lete 18, no už aby to bolo. Útechou sú pre mňa aspoň jarné prázdniny, ktoré máme tento rok prvý, takže za necelé dva týždne. Okrem toho, že ma čaka chata, sa teším aj na pár kníh, ktoré majú vyjsť tento mesiac :)

R. Mead - Upírska akadémia 3

Najlepšia upírska séria. Rose vie, že láska medzi strážcami je zakázaná. Jej najlepšia priateľka Lissa, posledná dragomírovská princezná, musí byť pre ňu vždy číslo jeden. Keď však ide o božského Dimitriho Belikova, pravidlá neplatia. Hoci to znamená klamať Lisse a ohroziť ich dlhoročné priateľstvo. Odkedy Rose zabila prvého strigoja, niečo sa v nej zmenilo. Myseľ jej zahaľuje temnota a duchovia ju varujú pred nesmrteľnými nemŕtvymi. V bitke ako z najhorších nočných môr si Rose bude musieť vybrať medzi životom, láskou a dvoma ľuďmi, na ktorých jej záleží najviac.

Na Upírsku akadémiu sa mnohí z vás už určite tešia, keďže je to veľmi očakávaná kniha. Na Slovensku nám to s tými vydaniami ide o niečo pomalšie, no hádam sa raz dočkáme všetkých 6 dielov. Tretí diel by mal vyjsť podľa všetkého 24.2., no ani čert nevie, či tomu tak bude.


Victoria Schwabová - Archiv

Představte si místo, kde mrtví odpočívají na policích jako knihy. Každé tělo má svůj příběh, život uspořádaný v sérii vzpomínek, do kterých může nahlédnout jen Knihovník. Těm tělům se říká Historie. Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, Historie, které jsou často zmatené a agresivní. To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala. Jedním z mnoha pravidel Archivu je, že v něm musí být naprosté ticho. Některé Historie totiž mají lehký spánek a stačí málo, aby se vzbudily. Ale teď jako by někdo neklidné mrtvé budil záměrně, z Archivu jich uniká víc a víc, a někteří mají dokonce pozměněné vzpomínky. A je na Mac, aby vypátrala, proč se to všechno vlastně děje a kdo za tím stojí, pokud možno dřív, než celý Archiv padne a ona přijde i o to málo, co z jejích blízkých zbylo…

Na túto knihu som sa veľmi tešila, keďže ma zaujala pútavou obálkou aj anotáciou, no nazáklade recenzií mám teraz dosť obavy, keďže nie sú úplne priaznivé. Kniha by mala vyjsť pravdepodobne 19.2. a ja sa do nej určite pustím.

Lisa McMann - Prekliate mesto


Cryer's Cross je mestečko, kde sa takmer nič nedeje... až do chvíle, keď sa bez stopy stratí jedna študentka miestnej školy. Kendall Fletcherová sa s ňou príliš nepoznala, ale keď zmizne aj jej najlepší kamarát Niko a Kendall začne počuť jeho hlas, má strach, či náhodou nezošalela. V mestečku Cryer's Cross sa deje niečo neprirodzené a Kendall musí odhaliť dlho skrývané tajomstvá jeho obyvateľov...

Táto kniha vyzerá naozaj dobre, opäť raz pútavá anotácia, ktorá ma zaujala natolko, aby som knihe dala šancu. Kniha by poďla všetkého mala vyjsť 4.2. (na moje meniny, tak to musí byť dobré nie?), čiže hneď ďalší týždeň. Keďže si chcem knihu hneď zohnať, recenzia by sa na blogu mala vyskytnúť čo nevidieť :)



Na čo sa tešíte tento mesiac vy? Máte nejakú top trojku? :)

12 komentárov:

  1. Ja sa teším na Archív a hlavne na Volanie kukučky :) UA 3 je mega super úžasná, najlepšia zo série :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Naozaj ? :D A to som si povedala, že dám asi prednosť inému tento mesiac :D Mňa Volanie Kukučky neoslovilo :)

      Odstrániť
  2. Som zvedavá na Prekliate mesto :) Či to bude také jak bolo V zajatí snov

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Archiv se taky moc těším. Třetí díl VA se mi moc líbil a Prokleté město mi přišlo trochu divné.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S VA neviem čo spraviť, keďže mi teraz nepasuje do plánu. Tak neviem. A na Prekliate mesto som zvedavá :)

      Odstrániť
  4. Tieňom pobozkaná wááá teším sa. :) A ešte Volanie kukučky od Rowlingovej.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mňa Kukučka až tak neoslovila, no na VA ste ma navnadili :D

      Odstrániť
  5. Hej, aj my máme tento rok prví prázdniny ... Minulý rok, keď sme boli poslední to bolo lepšie, ale ... Každé prázdniny sa cenia! :3
    Na február si neplánujem žiadnu z týchto kníh... vlastne žiadnu, vďaka môjmu novoročnému predsavzatiu, že si žiadnu knihu nekúpim, kým neprečítam všetky, čo mám, ale tie, čo vyjdu vo Februári a neskôr si ich určite kúpim, je Mesto padlých anjelov a jej sestry... :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na Mesto padlých anjelov sa teším, ale ževraj sa jeho vydanie presunulo až na marec. Ja sa tento rok tešíme, že ich máme prví, lebo ma strašne teraz škola nebaví :D Ja som si dala tiež, že iba recenzné výtlačky, lebo musím šetriť proste.

      Odstrániť
  6. Archiv je poslední dny velice diskutované téma, jsem na něj zvědavá :)

    OdpovedaťOdstrániť